ODAMIZ YÖNETİMİNDEN KAYMAKAM ŞAHİNER’E ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ODAMIZ YÖNETİMİNDEN KAYMAKAM ŞAHİNER’E ZİYARET

Haber Tarihi: 02.10.2017

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Fethiye Kaymakamlığı görevine başlayan Muzaffer Şahiner’i ziyaret ederek Oda ve bölge ekonomisi hakkında sohbet ettiler.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Kaymakam Şahiner'i Çinli basın mensuplarının Fethiye gezileri kapsamından Babadağ’da düzenlenecek yemeğe de davet etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, 2017 yılının Ağustos ayında yayımlanan kararname ile Konya-Beyşehir Kaymakamı iken Fethiye Kaymakamlığı görevine atanan Muzaffer Şahiner’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, yardımcısı Günay Özütok, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Adnan Bakırcı, Ahmet Gürsu Özdemir, Fikret Koyuncu, Ömer Eriz ve Halit Saraç katıldı.

Ziyarette Akif Arıcan tarafından Oda çalışmalarına ve bölge ekonomisine ilişkin bilgi verildi. FTSO’nun görev alanı içerisinde Fethiye ile birlikte Seydikemer’in de olduğunu belirten Arıcan, Oda çalışmalarının bu bölgeleri kapsadığını kaydetti. Bölge ekonomisinde tarım ve turizmin ağırlıklı olduğunu belirten Arıcan, Fethiye’de devam eden turizmin 12 aya yayılması amacıyla yürütülen Babadağ Teleferik Projesinin Ağustos ayında temelinin atıldığını ve 1,5 yıl sonra faaliyete geçeceğini kaydetti. Babadağ’ı ziyaret eden turist sayısının her yıl arttırdığını kaydeden Arıcan, özellikle Uzak Doğu’dan yamaç paraşütü yapmak için gelen turistlerin ilgisini çektiğini, bölgemizin başta Uzak Doğu olmak tanıtımı yapmak için Yunus Emre Enstitüsü ile protokol imzalandığını söyledi. Arıcan, protokol kapsamında bölgemizi gezmek ve ülkelerinde tanıtmak için gelen Çinli basın mensuplarının bugün ve yarın Fethiye’de olacağını belirterek Babadağ Zirve Cafe’de verilecek olan yemeğe Kaymakam Şahiner’i davet etti.

Bölgenin ihracata yönelik pek çok sektörü barındırdığını kaydeden Arıcan, mermer ihracatına değinerek Doğal Taş ve Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik girişimleri Kaymakam Şahiner’e aktardı. İhtisas OSB için başvuru aşamasında olunduğunu söyleyen Arıcan, bu süreçte yapılacak olan girişimlerde Kaymakam Şahiner’den destek istedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine teşekkür eden Kaymakam Muzaffer Şahiner, FTSO yönetimini başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ederek ziyaretleri için de teşekkür etti. Fethiye’de yapacağı görev süresince bölgenin gelişmesi yolunda gereken tüm çalışmaların yapılacağını kaydeden Şahiner, bu kapsamda yapılacak her çalışmanın yanında olacaklarını kaydetti.