ODAMIZA TOBB TARAFINDAN AKREDİTASYON GELİŞTİRME ZİYARETİ DÜZENLENDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ODAMIZA TOBB TARAFINDAN AKREDİTASYON GELİŞTİRME ZİYARETİ DÜZENLENDİ

Haber Tarihi: 19.07.2016

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından akreditasyon sistemi geliştirme çalışmaları kapsamında FTSO'nın tüm hizmet faaliyetleri ve kalite dokümantasyon sistemi incelendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından akreditasyon sistemi çalışmaları kapsamında, oda ve borsalara düzenlenen sistem geliştirme ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda FTSO'nı ziyaret eden TOBB yetkililerince FTSO’nun tüm hizmet faaliyetlerini ve kalite dokümantasyon sistemini inceledi.

TOBB, 2010 yılında (6. Dönem) akreditasyon süreci başlatılan ve 2013 yılından bu yana A sınıfı Akredite Oda olarak faaliyetlerini yürüten Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na, TOBB akreditasyon sistemi uzmanı, Denetçi İlker Gür tarafından geliştirme ziyareti düzenlendi.

Gün Boyu süren ziyaret sırasında, akreditasyon standardı gereklilikleri ile ilgili Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yürütülen faaliyetler ile ilgili FTSO Genel Sekreter Füsun Şahin, Genel Sekreter Yrd. Ezgi Kullukçu ve Akreditasyon Sorumlusu Deren Karasu tarafından bir sunum yapıldı.

FTSO Hizmet Birim sorumlularının da katıldığı açılış toplantısının ardından başlayan akreditasyon geliştirme ziyaretinde Türk Loydu Denetçisi İlker Gür, FTSO’nun tüm hizmet faaliyetlerini ve kalite dokümantasyon sistemini inceledi. FTSO’nun, Akreditasyon Standardı Politika Temsil, İş Geliştirme ve Eğitim, Kalite Yönetimi, Bilgi Danışmanlık ve Destek maddelerindeki faaliyetlerin birçok il Oda/Borsası ile kıyaslandığında önemli ölçüde başarılı olduğunu belirtti. İlker Gür, Geliştirme ziyareti sırasında tespit edilen iyileştirme çalışmalarının ise Kasım-Aralık aylarında gerçekleştirilecek olan Akreditasyon Belgesi Yenileme Denetimine kadar tamamlanması gerektiği belirtti.

Yapılan açıklamada, TOBB tarafından yürütülmekte olan Akreditasyon Sistemi geliştirme ziyaretlerinin amacı, Oda/Borsaların kapasite artırımına yönelik çalışmaların ve kaliteli hizmet anlayışıyla yürüttükleri faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve akreditasyon sisteminde yer alan Oda/Borsalara yerinde eğitim ve danışmanlık hizmeti sunulması olarak gösterildi.