ODANIN RÖNTGEN CİHAZI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ODANIN RÖNTGEN CİHAZI

Haber Tarihi: 11.07.2013

FTSO Yönetim Kurulu 9 Temmuz 2013 tarihinde saat:17:30'da  uygulanmakta olan Kalite Yönetim Sistemi gereği yapılan yönetim gözden geçirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Burhanettin Tuna ve Yönetim Kurulu üyelerinden Ömer Eriz, Selamettin Yılmaz, Adnan Bakırcı,Ahmet Gürsu Özdemir ve Sayman Üye Uğur Çaçaron katıldı. Yönetime sunumu Genel Sekreter Füsun Şahin ve Kalite Temsilcisi Aysun Şanlısoy yaptı.

Kalite Yönetim Sistemi kapsamında Yönetim Kurulu Üyeleri her yıl iki kere FTSO'da yapılan işleri rakamlara dökülmüş şekilde detaylı olarak inceliyorlar.

İncelenen konular ise yılın ilk beş ayında alınan öneri, dilek ve şikayetlerin verileri, yapılan eğitimlerim değerlendirmeleri,kalite hedeflerinin vizyon, misyon değerler ile uygunluğu, mart- mayıs ayları arası yapılan kalite denetçisinin iç tetkik hakkında raporunun gözden geçirilmesi, ocak- mayıs ayları arasında gerçekleşen satın almalarla ilgili olarak tedarikçilerin değerlendirme verileri, 2012 yılı aralık ayında yapılan gözden geçirme kararlarının gerçekleşme durumunun değerlendirilmesi, 2013 yılı hedeflerinin gözden geçirilmesidir.

Gözden geçirme toplantıları FTSO'nun uygulamakta olduğu Kalite Yönetim Sistemi gereğince tanımlanmış işler ve süreçleri  ele alıyor. Odayı daha ileri bir noktaya taşımak amacıyla belirlenen hedefleri, hedeflerin gerçekleşme oranlarını ve işleyen sistemde yaşanan sıkıntıları ortaya çıkarıp yönetime odayı daha verimli yönetmek için karar almasında yardımcı oluyor. Bu tür  toplantılar kalite yönetim sistemi uygulayan kurumlarda  röntgen çekmek olarak tanımlanıyor.