ÖĞRENCİLER MESLEKİ EĞİTİM İLE TANIŞIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÖĞRENCİLER MESLEKİ EĞİTİM İLE TANIŞIYOR

Haber Tarihi: 17.10.2014

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca yürütülen ''Meslek Lisesi İş'inin Güvencesi'' projesi kapsamında Seydikemer Bağlıağaç Şehit Nizamettin Akan Orta Okulu öğrenci ve  velileri,  kısıtlı imkanlarla eğitimlerine devam ederek mesleklerinde üst seviyelere ulaşmış başarılı rol modellerle tanıştırıldı.

Mesleki ve teknik eğitim hakkında farkındalık yaratılması amacıyla yapılan etkinlikte, insanların sevdiği işi yapmasıyla başarının yakalanabileceğine dikkat çekildi. Etkinlik öğrenci ve velilerce ilgi ile izledi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca yürütülen kısa adı MELİG olan ''Meslek Lisesi İş'inin Güvencesi'' projesi kapsamında mesleki ve teknik eğitim hakkında farkındalık yaratılması amacıyla organize edilen Muğla Eğitimde ‘Bilge’ Hareketi Meslek Tanıtım-Kariyer Planlama  Uygulama Örneği   "İstersem Başarırım Projesi "  15 Ekim 2014 tarihinde  Seydikemer Bağlıağaç Şehit Nizamettin Akan Orta Okulunda gerçekleştirildi.

Öğrencilerin, eğitim ve kariyer planları oluştururken mesleki ve teknik eğitimi yönlenmelerini sağlanması hedeflendiği etkinlikte, Fethiye , Seydikemer  ve yakın ilçelerin köylerinde doğan, kısıtlı olanaklarla eğitim hayatını sürdürüp mesleklerinde üst seviyelere ulaşmış başarılı kişiler,  öğrenci ve aileleriyle buluşturuldu. Mesleğinde başarılı olmuş kişiler, konuşmacı olarak katıldıkları konferansta, meslek  seçiminin önemine değinerek, tecrübe ve deneyimlerini anlatıp, mesleki eğitimi tercih etmenin avantajlarına dikkat  çektiler.

Öğrenci ve velilerinin ilgi ile izlediği etkinliğe katılan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, FTSO Başkanı Akif Arıcan, İç İşleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Musa Uslan, Seydikemer İlçe Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü Şefi Faruk Aydın, Seydikemer Toplum Sağlığı Başkanı Dr.Fatma Turgut, Televizyoncu-İletişimci Ramazan Kıvrak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı  Doç.Dr. Ayşe Çelik ve Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan birer konuşma  yaparak, insanların sevdiği işi yapmasıyla başarılı olabileceğini dile getirdiler. Konuşmacılar meslek seçimleri sırasında yaşadıkları olaylardan ve meslekleri ile ilgili edindikleri tecrübelerden örnekler vererek öğrencilere tavsiyelerde bulundular.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan konuşmasında  bölgemizde yaşanan ara eleman  sıkıntısına  dikkat  çekerek, Meslek Liselerinin  öneminden  bahsetti. FTSO olarak hayata  geçirilmesi  için  çaba sarf edilen diğer projelerden de bahseden Arıcan, kısa geçen turizm sektörünün ardından bir çok gencin işsiz kaldığını, mesleği olmayan gençlerin yazın bile iş bulamadığını belirterek, bölgemizde işsizliğin azalması için gençlerimizin mesleki ve teknik eğitim veren okulları tercih etmesinin önemine değindi.

Fethiye Kültür Merkezi oyuncularının oynadığı öğrencilerin meslek seçimlerini konu alan tiyatro gösterisi öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgi gördü.

Tiyatro gösterisi sonrası öğrenciler  ile  deneyimlerini paylaşan katılımcılara  teşekkür  belgeleri  takdim edildi.