ÖĞRENCİLER ZOR BİR DÖNEME GİRİYOR MELİG REHBERLİK EDİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÖĞRENCİLER ZOR BİR DÖNEME GİRİYOR MELİG REHBERLİK EDİYOR

Haber Tarihi: 22.05.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen MELİG projesi kapsamında 20 – 21 Mayıs 2015 tarihlerinde Seydikemer’de Mesleki Eğitimin Sunduğu Avantajlar Konulu Seminer Programı ve Film gösterimi faaliyeti gerçekleştirildi. 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminer programı kapsamında Meslek Lisesi İş'inin Güvencesi Projesi Bilgilendirme Sunumu FTSO MELİG Proje Koor. Yard. P.Gözde Ünsalan tarafından yapıldı. "Meslek,  Meslek Seçimi ve Meslek Liseleri" Semineri Fethiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi Reh. ve Psi. Dan. Hiz. Böl. Bşk. Pınar Özmen tarafından verildi. "İşiniz, Gücünüz Olsun" Semineri İzgören Akademi Kurumsal Projeler Yöneticisi -Eğitmen Oytun Yumşak tarafından verildi.

Toplam 4 okulun öğrencilerinin katıldığı seminer programı Seydikemer Bölgesindeki okullarda düzenlendi. Program kapsamında olan Gölbent Ortaokulu, Alaçat Ortaokulu, Seydikemer Şehit Gürcan Ortaokulu, Komluova Ortaokulu, Karadere Ortaokulu’nda seminer düzenlendi.

Seydilkemer Şehit Gürcan Akan Ortaokulunda düzenlenen seminere Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San ve Şube Müdürü Ali Öğütveren de katıldı. Kumluova’da düzenlenen seminere, Proje Koordinatörü Meltem Şimşek, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Grup Başkanlığından Uzman Öğretmen aynı zamanda MELİG Projesi Tematik İzleme Uzmanı Levent Tolay katıldı.

Çocuklara MELİG proje ekibi ve RAM Pdr. Pınar Özmen tarafından hazırlanan Meslek tanıtım rehberi, kalemlik seti ve defter dağıtıldı. Seminer sonunda çocuklara dondurma ikram edildi.