ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU YÖRÜK FESTİVALİNDE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU YÖRÜK FESTİVALİNDE

Haber Tarihi: 19.08.2013

Fethiye’ye gelen Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu Seki beldesine yapılacak Seki Sulama Barajı ile birlikte Boğalar Köyüne yaptırılan mesire yerinin açılış törenine katıldı. Toplam 65 milyon TL’ye mal olacak 11 adet tesisin temel atma töreni ile 8 adet tesisin toplu açılış töreni yapıldı.

Bakan Eroğlu’na Muğla Milletvekilleri Ali Boğa,Yüksel Özden, Muğla ve Burdur Valileri, DSİ Genel Müdürleri, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, çevre illerdeki milletvekilleri ile kamu ve sivil toplum örgütleri başkan ve müdürleri de eşlik etti.

Bakan Veysel Eroğlu ile Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Yüksel Özden, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, DSİ Genel Müdür Vekili Ali Rıza Deniz ile birlikte Dalaman’dan Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopter ile Boğalar köyüne yatırımların bulunduğu yerleri havadan gezerek geldi. Boğalar köyünde bu yıl 17’cisi yapılan Beşkaza Yaylaları Geleneksel Yörük Kültür Şöleni için Fethiye Boğalar Köyü mesire alanına gelen Bakan Veysel Eroğlu halkın büyük ilgisi ile karşılandı. Fethiye Belediyesi Mehteran Takımının marşları eşliğinde karşılanan ve yörük çadırlarındaki Yörük Eşyaları Sergisini gezen Bakan Eroğlu Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurmuş olduğu çadırı da ziyaret etti. Boğalar köyü Muhtarı Bahri Boğa Bakan Eroğlu’na "Yörük Şapkası"yla "Yörük Yağlığı" taktı. Bakan temsili olarak  atlar ve develerle yörük göçü yapan göçerlerle sohbet etti.

Törende DSİ Genel Müdür Vekili Ali Rıza Deniz dev yatırımlar ile Muğla’nın çehresinin değiştiğini Muğla’ya 94 milyon TL’lik yatırım sağlandığı söyledi. Muğla Milletvekilli Ali Boğa Seki Beldesinin 50 yıllık hayalini gerçekleşmekte olduğunu belirterek bu baraj tamamlandığında 20 milyon TL’lik gelirin 2 yıl içinde geriye döneceğini belirtip Muğla’ya yaptığı bu yatırımlar için Bakan Eroğlu’na teşekkür etti. Muğla Milletvekillerinden Yüksel Özden’de tamamlanan ve temeli atılan tesislerin hayırlı olmasını diledi. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Muğla halkı adına teşekkür ederek “Bu değerli hediyeleriniz, yatırımlarınız Muğla'ya bereket getirecektir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından sine vizyon gösterisi eşliğinde toplu açılış ve temel atma işlemi gerçekleştirildi.