ÖRNEK MESLEK DAYANIŞMASI GÖSTERDİLER - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÖRNEK MESLEK DAYANIŞMASI GÖSTERDİLER

Haber Tarihi: 02.10.2012

Geçtiğimiz Temmuz ayında kurularak, faaliyetlerine başlayan Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası`nın kurucu yöneticileri                                Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası`na bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirdikleri ziyarette FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile görüşen Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yöneticileri ziyaretten memnun ayrıldı.

Geçen Temmuz ayında 250 üye sayısını bularak Fethiye`de kurulan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ilçemiz için büyük bir hizmet eksikliğini  de gidermiş oldu. Sektör temsilcilerine hizmet vermekte olan Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası`nın kurucu yönetimi ise sivil toplum kuruluşlarına tanışma ve nezaket ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, Başkan Yardımcısı Yusuf Özkaya, Oda Sekreteri Mustafa Karpuz, Sayman Üye Yasemen Oral, Kordinatör Üye Uzay Öğretmen, FTSO`yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile görüştü.

Akarca Mahallesi Fe Tıp İş Merkezi’nde sektörde hizmet gösterenlere faaliyet belgeleri, meslek değişiklikleri ve eğitim çalışması hizmeti sunmakta olan Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası`ndan Başkan Yaşar Bildirici, “Muğla Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası bünyesinde faaliyet gösterirken, temsilciliğimizin üye sayısı 250’yi geçince Fethiye’deki meslektaşlarımız ile bir toplantı yaptık. Odanın kurulması için bir ön görüşme yaptık. Büyükşehir yasasının çıkmasının ardından odamızı kuramayacaktık. Oybirliği ile Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın kurulum sürecini başlattık. Üyelerimizin görüşünü aldık, hepsi de bunu kabul etti. 250 üyesi sayısı ve 100 imza gerekiyordu, 115 imza ile TÜRMOB’a başvurumuzu yaptık. 19 Haziran itibariyle bu talebimiz kabul edildi. 2 Temmuz tarihinde müteşebbis yönetim kurulunu belirledik ve görev dağılımı yaptık. Oda ofisinin tutulması, eksiklerinin giderilmesi derken bu aşamaya geldik. Ardından hizmet vermeye başladık. Oda aidatlarının yatırılması ve mesleki değişiklikler hususunda ayrıca eğitim seminerleri genel faaliyetlerimiz arasında yer almaktadır” dedi.

Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası`nın kurulmasıyla sivil toplum kuruluşları arasına sağlam bir halka daha eklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren FTSO Başkanı Akif Arıcan konuklarıyla Fethiye ve sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Arıcan, "Burada pırıl pırıl arkadaşlarımızı görüyorum. Kendileri sağlam iradelerini göstermiş, önderlik etmiş ve hizmet ve dayanışma birimini Fethiye`ye kazandırmışlardır. Sivil toplum kuruluş zincirine sağlam bir halka daha eklenmiştir. Kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu. Son çıkan FTSO yayınları ile ilgili konuklarını bilgilendiren Başkan Arıcan, konuklarına yayın örnekleri sundu.