ORTAK AKIL TOPLANTISI YAPILDI. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ORTAK AKIL TOPLANTISI YAPILDI.

Haber Tarihi: 16.06.2014

Muğla İli Oda-Borsa TOBB Akreditasyon Süreci Ortak Akıl Toplantısı 13 Haziran 2014 Cuma günü  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret Borsası, Bodrum Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası ve Milas Ticaret ve Sanayi Odaları Genel Sekreterleri, Akreditasyon Sorumluları ve Kalite Yönetim Temsilcileri katılımıyla gerçekleşti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Kalite Yönetim Sistemi Danışmanı ve Bodrum Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder’in sunumu eşliğinde gerçekleşen toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin, Akreditasyon Sorumlusu Yüksel Kart ve Kalite Yönetim Temsilcisi Deren Karasu katıldı.  Toplantıda “Muğla Odaları Ortak Hizmet Komitesi” kurulması, “Ortak Yıllık Çalışma Planı” ve Muğla İil Odaları “Ortak Stratejik Planı”nın hazırlanması konuları görüşüldü.

Toplantıda, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin tarafından Odaların birlikte olmasının, Muğla İli genelinde ortak  sorunların çözüme ulaşmasına katkı sağlayacağı dile getirildi.Yapılacak çalışmaların aynı zamanda  TOBB’un kurumsal yapısını güçlendirilme ve geliştirilme yönünde faydalı olacağı Füsun Şahin tarafından belirtildi.

Toplantıdan çıkan sonuçlar Muğla Odaları Başkanlar Toplantısının alt yapısını oluşturacak. Odaların kendi stratejik planlarını fayda ve maliyet açısından daha verimli hale getirmek için  aynı İlde kesişen proje ve faaliyetlerin birlikte organizasyonu planlanıyor. Bir diğer beklenti ise yıl sonlarında personelin de bu çalışmalara katılmasıyla, ortak motivasyon ve oryantasyon toplantıları sonucunda Odalar arasında “KIYAS” çalışmalarının  başlatabilmesi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yıl içerisinde tekrarlanacak olan toplantılarda,  il içinde akredite olmayan odalara  prosedür, talimat, form gibi dokümanların hazırlanması ile Stratejik Planlarının oluşmasına destek verilecek.

Akreditasyon Sorumluları ve Kalite Yönetim Temsilcilerinin bilgi birikimlerinin arttırılarak   diğer odalarda “Eğitmen, Denetçi” olarak kullanılabilecek bir sistemin TOBB Akreditasyon Kuruluna önerilmesi de bu yapı içinde düşünülmektedir.