OSMAN ÇIRALI`NIN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

OSMAN ÇIRALI`NIN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

Haber Tarihi: 05.06.2018

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle yayımladığı mesajda geri dönüşümün önemine ve doğayı koruyarak kullanmanın turizmin sürdürülebilirliğindeki etkisine dikkat çekti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Milli parkları ve çok fazla endemik bitkileri ile korunması gereken bir bölgede yaşadığımızı ifade eden Osman Çıralı, “Çok farklı türlerde bitki ve canlının yaşamasına imkân tanıyan bir iklimde yaşıyoruz. Bu sayede eşsiz güzellikte, dünya harikası doğaya, insanın ömrüne ömür katan şifalı bitkilere sahibiz. İlçemize gelen yabancılar bu güzellikleri görmek için geliyor ve ekonomimiz büyük oranda turizmden elde ettiğimiz gelirlerle ayakta duruyor. Bölgemizi turizmde bir dünya markası yapmamız, turizm ekonomisinin bölgemizde sürekliliğini sağlamamız ancak ve ancak bu güzellikleri koruyarak, bilinçli kullanmaktan, gelecek nesillere aktarmaktan geçiyor.” dedi.

Bölgemizde bulunan doğal güzelliklerin sadece bu bölgede yaşayan bizlere ait olmadığını söyleyen Çıralı, bu değerlerin bir dünya mirası olduğunu ve bilinçle yaklaşılması gerektiğini ifade etti.

Çıralı, atıkların kaybolması için doğaya atılmak yerine geri dönüşüm olarak değerlendirmek gerektiğini belirtti.

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan ve FTSO’nun iştiraki Fethiye Güç Birliği Şirketi tarafından işletilen Babadağ’da da pek çok endemik bitkinin bulunduğunu belirten Osman Çıralı, çalışmaları devam eden teleferik projesinin Babadağ’ın dokusunu korumak için geliştirilmiş bir proje olduğunu söyledi. Teleferik sistemlerinin doğa dostu toplu taşıma sistemleri olduğunu açıklayan Osman Çıralı, bu sayede Babadağ’a araç çıkışının azalacağını, Babadağ’ın florasının korunarak gelecek nesillere aktarılacağını belirtti.