OSMAN GÜRÜN’DEN BABADAĞ’A YOL SÖZÜ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

OSMAN GÜRÜN’DEN BABADAĞ’A YOL SÖZÜ

Haber Tarihi: 17.10.2016

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, birim müdürleri, CHP Fethiye İlçe Başkanın Ali Özgür Kullukçu ve ilçe yöneticilerinden oluşan kalabalık bir heyetle birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ltd.Şti. Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ın davetlisi olarak Babadağ’daydı.

Babadağ’a çıkan ve Ölüdeniz’de gün batımını seyreden Osman Gürün, Babadağ’ın bozuk olan 3 kilometrelik yolunun Orman Bakanlığı ile protokol imzalanması halinde Büyükşehir belediyesince yapılacağını ifade etti.

Babadağ Teleferik projesinin bakanlıklardan gerekli tüm izinlerinin alınmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 15 Ekim Cumartesi günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının iştiraki olan Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ltd.Şti. misafirleri olarak Babadağ’daydı. Büyükşehir Belediyesi birim müdürleri ile birlikte Fethiye’ye gelen Osman Gürün ilk olarak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Osman Gürüne ziyaretinde CHP Fethiye İlçe Başkanın Ali Özgür Kullukçu ve ilçe yöneticileri de eşlik etti. Burada yapılan görüşmede Babadağ’ın hava sporları merkezi olmasına yönelik taşıdığı potansiyel ve yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel sekreteri Füsun Şahin, tandem pilotluğunun bir meslek olması için FTSO tarafından yapılan çalışmayı anlattı.

Gürün, Babadağ’ın Zirvesine Çıktı

Ardından ziyarete katılan konuklar Babadağ 1700 metrede bulunan Zirve Restoranta çıktı. Uçuşları gözlemleyen Osman Gürün’e Akif Arıcan refakat etti. Osman Gürün 1960 ve 1800 metrede bulunan pistlere de çıkarak buradan manzarayı seyretti, uçuş hazırlığı yapan pilotları gözlemledi. Mesleği tıp doktorluğu olan Osman Gürün Babadağ’da görev yapan UMKE ekibi Sağlık personeli ile yakından ilgilendi ve sohbet etti. Mesleğini çok özlediğini ifade eden Gürün, doktorluğun çok güzel bir meslek olduğunu söyledi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ltd.Şti. müdürler kurulu üyesi olan Günay Özütok, Adnan Bakırcı ve Ahmet Gürsu Özdemir ile de sohbet eden Osman Gürün, Muğla’ya dair projelerini paylaştı. Kırsal kalkınmanın önemi üzerinde duran Osman Gürün, Muğla’nın tarım potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini ifade etti.

Babadağ Teleferik Projesi için 2011 yılından bu yana yapılan çalışmaları anlatan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Babadağ Teleferik Projesinde izin süresinin tamamlandığını ve 2 ay içerisinde de ihalesinin yapılmasının planlandığını söyledi.

Babadağ’ın Yolunu Büyükşehir Belediyesi Yapacak

2011 yılından bu yana Babadağ’a Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ltd.Şti tarafından önemli yatım yapıldığını kaydeden Arıcan, bu yatırımlar sayesinde yeni bir uçuş pisti açıldığını ve yol iyileştirme çalışması yapıldığını kaydetti. Arıcan, Babadağ’ın Orman sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 3 km uzunluğunda olan bozuk yolun yapımı için de Osman Gürün’den destek istedi. Gürün, Orman Bakanlığı ile gerekli protokolün yapılması hainde yolun yapıma destek vereceklerini ifade etti.

Gürün: “Babadağ’ı Dünyanın Bir Numaralı Tesisi Yapacağız”

Babadağ’a ilişkin düşüncelerini paylaşan Osman Gürün, “Babadağ Muğlamız için çok önemli bir değer ve alternatif turizm açısından şu anki potansiyel ve gelecekte alacağı şekil düşünüldüğü zaman hem Fethiyemizin hem Muğlamızın ve Türkiye’nin tanıtılması açısından çok önemli bir değer. Bu değerin tabiî ki iyi yönetilmesi ve yatırımın yapılması gerekiyor. Ben Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını kutluyorum. Çok önemli bir projeye imza atıyor. Teleferikle 1700 metreye gelinecek ve telesiyejle diğer pistlere ulaşım sağlanacak. 1900 metrede yapılması düşünülen restoran yapılması düşünülüyor. Yol oldukça sıkıntılı ve teleferik bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını yaptığı bu proje Fethiye’yi ve Muğla’yı başka bir yere taşıyacak. Olağan üstü güzellikte bir yer. Muğla’nın geneline baktığımızda her köşesi ayrı bir cennet ayrı bir değer. Bütün kurumlar el ele vermeliyiz. Çatışmaya gerek yok. Herkes elini taşın altına koyarak değerlerimizi ön plana çıkarmalıyız. Muğla’yı olması gereken yere taşımamız lazım. Bunların hepsi birlik ve beraberlikle olur. Ticaret odamızı onun için kutluyorum. Bizim de üzerimize düşen her hangi bir şey varsa yapmaya hazırız. Babadağ’ı dünyanın bir numarası tesisi haline getirmek için ne yapmak gerekiyorsa yapmak için hazırız. Ben Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını Yönetim Kurulu Başkanıma, yönetim kurulu üyelerine. Çünkü Fethiyelilere büyük bir armağanda bulunuyor.” dedi.