Otellerin Yenilenmesi Konusunda Kredi Oranları Açıklandı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Otellerin Yenilenmesi Konusunda Kredi Oranları Açıklandı

Haber Tarihi: 11.12.2009

Bilindiği üzere konaklama tesisi işletmeciliği alanında faaliyet gösteren Odamız üyelerinin tesislerinin 2010 sezonuna yönelik yenileme ve/veya yeni yatırımlarının finanse edilmesi amacıyla ihtiyaç duydukları kredi miktarı ve koşulları konusunda, konaklama sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin katılımlarıyla 18 Kasım 2009 tarihinde Odamızda bir toplantı düzenlemiştik.

Söz konusu toplantımızın ardından, 25 Kasım 2009 tarihinde söz konusu kredi taleplerinin uygun koşullarda sağlanmasını temin etmek amacıyla ilçemizdeki tüm banka şubelerinin müdürlerinin katılımlarıyla organize ettiğimiz toplantıda üyelerimizin taleplerini banka şubeleri müdürlüğüne aktarmış bulunmaktayız.

İlçemizin turizmden yeteri kadar pay alamamasının en önemli nedenlerinden olan tesislerin kendilerini yenileyemeleri konusunda başlattığımız çalışma sonucunda bankalarımızın 2010 sezonuna yönelik yenileme ve/veya yeni yatırımlarının finanse edilmesi amacıyla Odamıza ilettiği faiz oranları, vade seçenekleri aşağıda belirtilmiştir.

Tesislerini yenilemek isteyen tüm üyelerimize duyurur, bol kazançlı bir 2010 yılı sezonu dileriz.

İŞ BANKASI DENİZBANK YAPI KREDİ HALKBANK FORTIS BANK FİNANSBANK TÜRKİYE FİNANS GARANTİ BANKASI ING BANK
            KATILIM BANKASI
5 YIL İÇİN 5 YIL İÇİN 5 YIL İÇİN 4 YIL İÇİN (KIŞ ÖDEMESİZ) TADİLAT İÇİN 5 YILLIK 5 YIL İÇİN 4 YIL İÇİN 4-5 YIL İÇİN 2-5 YIL İÇİN
TRLIBOR+5,50 TL İÇİN 17,88 USD 4,95 – 5,05 TL 12,60 – 15,00 KIŞ ÖDEMESİZ TL İÇİN 15,00 TL İÇİN 13,20 TL İÇİN 10,80 GBP %0,57 TL İÇİN
EURLIBOR+9,00 USD VE EURO 7,80 EUR 4,75 – 4,85     EUR 5,88   EUR-USD %0,54 %14,40-13,80-12,60
TL 19,08 – 17,88   TR 11,75 7 YIL İÇİN (2 YIL ÖDEMESİZ) EK BİNA VEYA İNŞAAT İÇİN USD 5,64     EUR-USD
    ANA PARA ÖDEMESİ HER EUR VE USD 4,70 – 4,80 5 YIL İÇİN İLK 2 YIL GERİ       %11,88-11,28-10,08
    YILIN EKİM AYI SONUNDA   ÖDEMESİZ TL 16,20
    3 AYDA BİR FAİZ ÖDEMESİ
    BU ORAN MİN 500.000 USD
    VE MUADİLİ EUR VE TL İÇİN
    GEÇERLİDİR.
ÖZEL ŞARTLAR
İŞ BANKASI TURİZM OTELCİLER FEDERASYONU ÜYESİ OLMA ZORUNLULUĞU VE BANKANIN 3 ÜRÜNÜNÜ KULLANMA ZORUNLULUĞU VARDIR.
DENİZBANK FİRMA ÖZELİNDE, FAİZ ORANI VE TEMİNAT KONULARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİNMEKTEDİR.
YAPI KREDİ KREDİ KOMİSYONU MİN. 500,00 TL SÜREKLİ KREDİLER İÇİN KREDİ HESABI BAŞINA DEVRE FAİZLERİ İLE BİRLİKTE MİN. 300,00 TL
HALKBANK FAİZ ORANI DÖNEMSEL DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLİR. KREDİ TALEPLERİ VE FAİZ ORANLARI FİRMA BAZINDA BANKA TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEKTİR.
FORTIS BANK FAİZ ORANLARI DEĞİŞKEN OLABİLİR.MASRAF VE KOMİSYON, KREDİ TUTARI ÜZERİNDEN BELİRLENMEKTEDİR.TEMİNAT OLARAK İPOTEK ŞARTTIR.
FİNANSBANK ORAN MÜŞTERİ BAZINDA TEKRAR DÜZENLENECEKTİR. DOSYA MASRAFI BİNDE BEŞTİR. EN AZ 3 ÜRÜN KULLANMA ZORUNLULUĞU VARDIR.
TÜRKİYE FİNANS 3 ÜRÜN KULLANMA ZORUNLULUĞU VARDIR.KOMİSYON ORANI %1`DİR.TEMİNAT VE KEFALET, MÜŞTERİ BAZINDA DEĞERLENDİRİLİR.
GARANTİ BANKASI PİYASA KOŞULLARINA GÖRE ORANLARDA DEĞİŞİKLİK OLABİLİR. TL OLARAK DA MÜŞTERİ BAZINDA ÖZEL FİYATLAMA YAPILACAKTIR.
ING BANK FİYATLAMALAR PİYASADAKİ GELİŞMELERE VE FİRMAYA GÖRE DEĞİŞEBİLİR. 7 AYA KADAR ÖDEMESİZ SÜRE OLABİLECEKTİR.TEMİNAT OLARAK İPOTEK ALINACAKTIR.