Ovacık`da Küçük İngiltere - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Ovacık`da Küçük İngiltere

Haber Tarihi: 10.08.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan Fethiye Ovacık`da International Mediterrenean Academy`i  ziyaret etti. Ovacık`da International Mediterrenean Academy Kurucusu Oğuz Özerden ve Atılım Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Poyraz Gürson ile görüşen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, "Alanlarında kendilerini kanıtlamış değerli uzmanlarımızla tanışmaktan büyük bir memnuniyet duydum. Kendilerini  işbirliği olanaklarını görüşmek üzere kanaat önderleri toplantısına davet ettim. Önümüzdeki dönemde diyalog ve işbirliğimizi geliştirmek hususunda hemfikiriz" dedi.

Ovacık`da International Mediterrenean Academy Kurucusu Oğuz Özerden ve Atılım Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Poyraz Gürson ile görüşen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin olarak, "Kendileri ile ilk kez tanışıyorum. Uzmanlarımızın Fethiye`de bu kadar yararlı bir faaliyet içerisinde bulunmasından son derece memnun oldum. Gerek Sayın Özerden ve gerekse Sayın Gürson alanlarında kendilerini kanıtlamış değerli birer uzman. Kendilerinin Ovacık`daki faaliyetleri hakkında faydalı bilgiler aldım. Kendilerini Fethiye`de görmekten duyduğum memnuniyeti dile getirdim. Gerçekleştirdiğimiz görüşmede Fethiye için karşılıklı işbirliği ve  diyalogumuzu geliştirebileceğimizi gördük. Bu amaçla International Mediterrenean Academy Kurucusu Oğuz Özerden ve Atılım Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Poyraz Gürson`u yapacağımız kanaat önderleri toplantısına davet ettim. Ayrıca daha kapsamlı görüş alışverişi için yemek davetinde bulundum. Kendileri davetimi memnuniyetle kabul ettiler. Atılım Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Poyraz Gürson ise markalaşma konusunda deneyimli bir uzman. Fethiye`nin markalaşması noktasında temel belirleyici bir uzman eksikliği içerisinde olduğunu düşünüyoruz.  Kendilerinin bizlere büyük katkılar sunacağı inancındayım. Hangi alanlarda, hangi yol ve yöntemlerle, nasıl ilerlememiz gerektiği noktasında katkılarını talep edeceğiz" dedi.

Ovacık`da yabancı dil eğitimi

İstanbul Bilgi Üniversitesi`ni  kuran ve burada Mütevelli Heyeti Başkanlığı ve İcra Kurulu Başkanlığı da yapan  Oğuz Özerden`in  Ovacık`da kurduğu International Mediterrenean Academy`i  "Fethiye küçük İngiltere" parolasıyla yoluna devam ediyor. Bu dönemde özellikle Ortadoğu`dan gelen öğrencilere İngiltere`ye göre daha az maliyetle Fethiye`de yaşayan İngiliz nüfusundan faydalanarak dil eğitimi veriliyor.