ÖZÜTOK: “FETHİYE BU FUARDA YERİNİ ALMALI” - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÖZÜTOK: “FETHİYE BU FUARDA YERİNİ ALMALI”

Haber Tarihi: 30.11.2015

Ege illerinin kültürlerinin tanıtılması, iller arasındaki birlik ve dayanışmanın sağlanması, bölgenin kültürel, turistik, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlanması amacıyla bu yıl 8ncisi düzenlenen 'Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri' yoğun ilgi gördü. FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, İlçemizin gelecek yıllarda mutlaka bu fuarda yerini alması gerektiğini söyledi.

12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışı, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Ege İlleri Valilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ege Bölgesi'ne hizmet etmekten onur duyduğunu belirtirken, Ege Bölgesi'ne geçmiş zamanda da yatırım yapıldığını ve bu yatırımların kendi kendine yetiyor gözüyle bakıldığını, doğal olarak ta bunun yanlış bir düşünce olduğunu söyledi. Eroğlu, "Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak'ı kapsayan Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında, 2019 yılı sonuna kadar 25 milyar lira değerindeki 4 bin 547 projeyi kazandıracağız" dedi.

Fuarın açılışının ardından bakan Eroğlu ve tüm davetliler stantları gezdiler. Stantlarda hazırlanan yiyecek ve kültürel ürünler Ankaralılarca beğeniyle karşılanırken ilginin her geçen gün arttığı dile getiriliyor.

8. Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinliklerine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası adına katılan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, değerlendirmesinde fuarın her geçen yıl daha da önem kazandığını belirterek ilçemizin ve yetiştirilen ürünlerin tanıtımı için bu fuarın büyük bir fırsat konumuna geldiğini söyledi. Fuara, İl ve İlçeler, İl ve ilçelerde faaliyet gösteren Odalar kadar yerel esnafların da ilgi gösterdiğini belirterek gelecek yıllarda mutlaka bu fuarda yer alınması gerektiğini dile getirdi.

Fuarda ilçemizde yetişen tarımsal ürünler kadar alabalığın da tanıtımının yapılabileceğini belirten Günay Özütok, "FTSO tarafından yapılacak bir çalışmayla konsept belirlenebilir ve Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinliklerine bu konsept çerçevesinde ilçemizi temsil edebiliriz. Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinliklerinde bölgemizde yetişen zeytin, zeytinyağı, bal, kekik, adaçayı gibi ürünleri güzel bir tasarımla tanıtabiliriz. Bunların yanında İlçemizi turistik yönüyle de tanıtmış oluruz. Dünyada gelinen nokta her şey algı yönetimiyle yönetiliyor. İlçemizin adına pozitif bir algı oluşturabiliriz. En önemlisi iç pazarda tanıtım isteyen alabalıkçılar için en önemli tanıtım atağı olabilir. İyi hazırlanmış bir stantta alabalık ve alabalık yemekleri tanıtılabilir" dedi.