ÖZYER: “PROJELER SAHİPLENİLMELİ, TAKİP EDİLMELİ” - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÖZYER: “PROJELER SAHİPLENİLMELİ, TAKİP EDİLMELİ”

Haber Tarihi: 13.08.2015

AK Parti Milletvekili Hasan Özyer, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile bir araya geldi. Toplantıda, FTSO tarafından hayata geçirilen ve Fethiye’nin gelişimi için büyük önem taşıyan kruvaziyer liman, teleferik, Kaya Köy imar sorunu ve Fethiye üniversitesinin temellerinin atılması konuları ele alındı. FTSO’nun Fethiye için çok önemli projeleri gerçekleştirmek için çalışma yaptığını ifade eden Vekil Özyer, bu projelerin sahiplenerek spesifik bir şekilde takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Fethiyeli Muğla AK Parti Milletvekili Hasan Özyer, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Saruhan ve ilçe yönetimi ile birlikte, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. FTSO Binası Meğri Salonunda yapılan görüşmede Babadağ Teleferik Projesi başta olmak üzere Fethiye İşletme Fakültesi’nin devam eden inşaatı, Kruvaziyer Liman projesi gibi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın gerçekleştirilmesi için yaptığı çalışmalar ele alındı. Fethiye için önemli projelerin her zaman takipçisi olacağını ifade eden Hasan Özyer, FTSO’nun gündeme getirdiği ve gerçekleştirdiği projelerin de takipçisi olduğunu belirtti.

Arıcan, FTSO oalrak Fethiye ekonomisini canlandıracak kruvaziyer liman ve Fethiye üniversitesinin kurulması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek tamamlanması için Hasan Özyer’den destek istedi.

Babadağ Teleferik Projesi Fethiye Turizmini Canlandıracak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Babadağ’da yapılan yatırımların bu yıl meyvesini vermeye başladığını kaydeden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arıcan, uçuşlarda geçen yıla göre yüzde 40 artış olduğunu söyledi. Babadağ sayesinde kış aylarında Fethiye’ye uzak doğudan turistlerin geldiğini belirten Arıcan, Babadağ Teleferik Projesinin de hayata geçirilmesi ile birlikte Fethiye turizminin canlanacağını vurguladı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, çalışmaları devam eden Babadağ Teleferik Projesi için Hasan Özyer’e katkılarından ötürü teşekkür etti. Arıcan, Fethiye’nin gelişimi için büyük önem taşıyan kruvaziyer liman için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve Ankara’dan destek beklediklerini ifade etti.

Fakülte İnşaatının Tamamlanması İçin Destek Bekliyoruz

Fethiye İşletme Fakültesinin inşaatının büyük oranda tamamlandığını belirten Arıcan, Fethiye Yüksek Öğrenim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği ile Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan binanın inşaatının da devam ettiğini, inşaatların tamamlanmasının ardından iç donanımın sağlanması için de destek beklediklerini söyledi. Fethiye İşletme Fakültesi için tahsis edilen alanın 8 fakülte kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Arıcan, Tarım Fakültesi ile Fethiye’ye ikinci fakültenin kazandırıldığını, Fethiye Sağlık Meslek Yüksek okulunun da fakülteye dönüştürülmesi ile Fethiye’de 3 fakülte olacağını, bu sayede Fethiye Üniversitesi için gerekli zeminin hazırlanmış olacağını kaydetti.

Kaya Köy’e İmar Planı Şart

Toplantıda Kaya Köy’ün imar sorununa da değinen Akif Arıcan, Kaya Köy için daha önce başlatılan imar çalışmalarının belli bir aşamadan sonra ilerlemediğini, imarsız olan köyde kaçak yapılaşmanın arttığını belirterek Kaya Köy’ün imar sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Bürokrasi Ağır İşliyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli çalışmalara imza attığının altını çizen Muğla AK Parti Milletvekili Hasan Özyer, Babadağ Teleferik için “Bu projeler bütün Fethiye halkının beklediği projeler. Ben iş hayatından geliyorum. Benim için zaman+emek=sonuç. Türkiye’de ne yazık ki bürokrasi ağır işliyor. Onun için eğer bir projeyi sonuçlandırmak istiyorsak takip etmemiz gerekiyor. Sıkı bir şekilde takip etmek gerekiyor. Bir proje hayata geçmiyorsa takipsizlikten oluyor. Genel bir takip olmuyor.” dedi.

Kruvaziyer Limanı Fethiye’ye Kazandırırsak Fethiye Esnafına En Büyük İyiliği Yapmış Oluruz

Kruvaziyer limanın Fethiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Özyer, “Kruvaziyer liman Fethiye için gerekli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştüm. Bir firmanın ya da valiliğin sahiplenmesi gerekiyor. Pazar günü vali bey ile birlikteydim. Vali bey sahiplenecek. Proje oluşturulup ilana çıkılacak. Yatırımcı geldikten sonra takip edip sonuçlandıracağız. Devlet bunu yapmayacağına göre bu projenin bir sahiplenicisi olacak. Biz de işlemleri hızlandıracağız. Bunları bir yerden başlayarak takip edip sonuçlandırmak lazım. bir proje takip edilirse ben her türlü engeli aşmaya hazırım ama bütün Muğla’nın projelerini benim takip etmem fiziken mümkün değil. Bir kruvaziyer limanı Fethiye’ye kazandırırsak her halde Fethiye esnafına en büyük iyiliği yapmış oluruz.” İfadelerine yer verdi.

Fethiye Üniversitesinin Alt Yapısını Hazırlayalım

Hasan Özyer, Fethiye’ye üniversite kurulması konusunda ise şu sözleri kaydetti: “Fethiye üniversitesinin alanını rektörümüzle görüştük. İki fakültenin Fethiye’ye kurulması onaylandı. Fethiye üniversitesi için 3. Fakülte gerekiyor. Bunu bir an önce yapalım. Üniversite kurulması için bakanlar kurulu onayı gerekiyor. Biz hazır hala getirelim ki geliştirelim.”

Hep Birlikte Bu Projeleri Takip Edersek Hayata Geçiririz

Projelerin tamamlanması için takip edilmesi gerektiğini konuşması boyunca sık sık vurgulayan Hasan Özyer, şunları söyledi: “Bütün bu projeleri hayata geçirmek için takip etmemiz gerekiyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak sağolun, takip ediyorsunuz. İnşallah hep birlikte bu projeleri takip edersek hayata geçiririz. Hükümetimizde görev başında. Aradığımız zaman hiçbiri hayır demiyor.”