Pakistan`a Yardım Kampanyası - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Pakistan`a Yardım Kampanyası

Haber Tarihi: 31.08.2010

Değerli Üyelerimiz!

Bildiğiniz gibi 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden sellerin yol açtığı tahribat sebebiyle ülke tarihinin en büyük felaketi ile karşı karşıya kalan yakın dostumuz Pakistan Halkına gönüllü olarak her türlü destek ve yardımın yapılması ile ilgili 2010/20 sayılı Başbakanlık genelgesi 18 Ağustos 2010 tarih ve 27676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Bu çerçevede Birliğimiz de (TOBB) Ankara Valiliği`nden ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı`ndan gerekli izinleri alarak 2860 sayılı yardım toplama kanunu hükümleri çerçevesinde bir kampanya başlatmış bulunmaktadır.

Pakistan`daki afetzede kardeşlerimize destekte bulunmak isteyen üyelerimiz T.Halk Bankası Ankara-Çukurambar Şubesinde açılan TR110001200131100016100002 nolu TL hesabına katkıda bulunabileceklerdir.

TOBB`un "Pakistan Sel Felaketi Kampanyası" çerçevesinde, Birliğimizce açtırılan banka hesabına yapılan bağışların gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri tarafından vergi matrahlarının tespitinde indirim konusu yapılabilmesi mümkün bulunmaktadır. Bunun için, bağışlar Birliğimizce açtırılan banka hesabına yapılırken ilgili banka tarafından verilecek makbuz veya dekontta "Pakistan`a yardım kampanyası çerçevesinde Başbakanlığa aktarılmak üzere" açıklamasına yer verilmesi gerekmektedir.

Bununla ilgili Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı`nın 31.08.2010 tarih ve 77130 sayılı yazısına ulaşmak için tıklayınız.

Pakistan’daki Sel Felaketi için Birliğimiz tarafından başlatılan yardım kampanyası ile ilgili bilgilere ve bağış yapanlar listesi için tıklayınız.