Panel Sonuç Bildirgesi İlgililere Sunuldu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Panel Sonuç Bildirgesi İlgililere Sunuldu

Haber Tarihi: 24.11.2011

15-18 Ekim 2011 tarihleri arasında su altı yaşamını korumak, Fethiye Körfezi’nin temizliğinin önemini vurgulamak, yasak avcılığın önüne geçmek ve dalış turizmini geliştirmek amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve Deniz Ticaret Odası (DTO) iş birliğinde bir takım etkinlikler düzenlenmişti.

Panele konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Bülent Şen, Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Başusta ve Fırat Doğa ve Su Altı Sporları Derneği Başkanı Yük. Müh. Tayfun Çökmez tarafından panel sonuç bildirgesi hazırlandı.

22.11.2011 tarihinde Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Türedi, FTSO 1 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Bülent Taşan, Deniz Ticaret Odası Su Altı Sporları Meslek Komitesi Başkanı Yaşar Yılmaz,  Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, FETSAD Derneği Genel Sekreteri Ahmet Yener tarafından söz konusu panel sonuç bildirgesi Fethiye Kaymakamlığı’na, TEMA Vakfı’na, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne, İlçe Turizm Danışma Bürosu’na, Fethiye Belediyesi’ne, İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ve İlçe Liman Başkanlığı’na elden teslim edilmiştir.

Konuyla ilgili görüş ve önerilerini belirten FTSO 1 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Bülent Taşan, Körfezi ortak kullanan paydaşların deniz canlılarını bilinçsizce avlandıklarına şahit olduklarını vurgulayarak dalış turizminin bundan çok etkilendiğini söyledi. 30 cm.in altındaki lohoz ve orfoz balıklarının avlanmasının yasak olduğunu belirten Taşan 15 cm.e kadar olan orfozların her yerde satılmakta olduğunu dile getirerek denetimin yetersiz olduğunun altını çizdi.