PARAŞÜT FİRMALARINDAN ARICAN`A TEŞEKKÜR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

PARAŞÜT FİRMALARINDAN ARICAN`A TEŞEKKÜR

Haber Tarihi: 06.11.2014

Babadağ’da görev yapan paraşüt firması temsilcileri Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Babadağ bölgesine yaptığı yatırımlar için FTSO Başkanı Akif Arıcan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarete Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ve Escape Yamaç Paraşütü Firması Acentası adına İbrahim Önal bulundu.

Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ve Escape Yamaç Paraşütü Firması Acentası adına İbrahim Önal Babadağ’da son yıllarda yapılan çalışmalar için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan’a teşekkür etti. Yapılan çalışmaları yerinde bulduklarını belirten firma yetkilileri çalışmalar sonucunda bu yıl kaza sayısında azalma olduğuna dikkat çekti. Firma yetkilileri, Fethiye’de paraşüt sporun artmasıyla birlikte bu spor hakkında bilincin de yükseldiğini söyledi. Paraşüt sporunun aktif bir spor olduğu için kazaların kaçınılmaz olduğunu belirten yetkililer, alınan önlemlerin kazaları minimuma indirdiğini ifade etti.

“Yaptığınız iyileştirmeler, yollar bölgeye artı gelir sağladı. Yaptığınız iyileştirmeler ve yapacağınız projeler için sizlere teşekkür ederim.”

“Bir teşekkür için çalışıyoruz”

Paraşüt firma yetkililerini kabul eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, söylenenlerden çok duygulandığını ifade etti. Arıcan şunları söyledi: “Çok duygulandım. Sadece bir teşekkür için bunları yapıyoruz. FTSO olarak sadece gönüllülük esasına göre çalışan kişileriz. Bir karşılık beklemeden yapıyoruz. Bu çalışmaları bu memleketi sevdiğimiz için yapıyoruz.”

“Kazandığımızın tamamını yatırıma harcıyoruz”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, yetkililere dünden bugüne Babadağ’a yapılan yatırımları anlattı. Güç Birliği’nin kar amacı güden bir kuruluş olmadığını belirten Arıcan, amacın Babadağ’ı uluslar arası bir hale getirmek olduğunu ifade etti. 500 bin lira harcama yapıldığını ifade eden Arıcan, bu sayede yeni bir pistin daha açıldığını ve Babadağ’da kışın da uçuş yapılabileceğini söyledi.

Arıcan, Babadağ proje kapsamında kesilen ağaçlar için Orman Bakanlığına yıllık 100 bin lira ağaç dikim parası ödendiğini söyledi.

Her yıl 1,5 trilyon Fethiye bütçesine girecek

Her yıl en az 2 Avrupa Birliği projesi yazılacağını ifade eden Arıcan, bu sayede eski parayla ortalama 1,5 trilyonun her yıl Fethiye ekonomisine kandırılacağını söyledi.

Teleferik projesinde önemli aşamanın geride kaldığını söyleyen Arıcan, ciddi bir engelin kalmadığını belirtti.

FTSO olarak Fethiye’de eğitim hayatı için de önemli adımlara öncülük edildiğini ifade eden Akif Arıcan, bu sayede İşletme fakültesinin kazandırıldığını söyledi. Ziraat Fakültesinin da Üniversite senatosundan ve YÖK’ten geçtiğini de ifade eden Akif Arıcan, Fethiye’nin ileride bir eğitim merkezi haline geleceğini vurguladı.

Tarım önemli bir gelir

Moskova Tarım fuarı hakkında da bilgi veren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, burada yapılan tanıtımın da sonuç verdiğini ve tarım ihracatını arttıracağını söyledi.