PLANLI ÜRETİM FETHİYE’YE KAZANDIRACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

PLANLI ÜRETİM FETHİYE’YE KAZANDIRACAK

Haber Tarihi: 28.06.2013

28 Haziran Cuma günü FTSO Hizmet Binası Meğri Salonunda 2 nolu Meslek Komitesi Başkanı Serdar Kılıç, Komite Üyelerinden Mehmet Saraç ve Ahmet Gürsu Özdemir “Örtü Altı Yetiştiriciliğinde Üretim Planlaması” na dikkat çekmek amacı ile basın toplantısı düzenledi.

Basın  toplantısında Mehmet Saraç tarımın Fethiye Ekonomisine katkısının 550.00 milyon TL olduğunu bunun da  Fethiye Ekonomisinin %60’nı oluşturduğunu söyledi. Mehmet Saraç “ Üretimin plansızlığı nedeniyle zaman zaman arz fazlalığı zaman zaman da arz eksikliği oluşmaktadır. Arz fazlalığı nedeniyle oluşacak 10 kuruşluk bir düşüşün Fethiye Ekonomisine 4.500.000 TL girdi kaybı yaratacağını arz eksikliğinde fiyatların aşırı yükselmesi nedeniyle tüketim kaybı yaşatacağını söyleyerek her durumda bir ekonomik kayıp söz konusu olmaktadır.” dedi.

Üretilen tarım ürünlerinin %99’unun Fethiye dışında iç ve dış pazara ihraç edildiğini söyleyen Mehmet Saraç üretim planlamasının başta çiftçi olmak üzere bayi, tacir, komisyoncu ve tüm ekonomik ve sosyal aktörlerin sorumluluğu olduğunu belirtti.

Planlı üretim konusunda Çiftçi Birliği , Ziraat Odası ve Tarım İlçe Müdürlüğü’nün teşvik edici afiş, broşür bastırması, bilgilendirme  toplantıları tertip etmesi önerisinde bulunan Mehmet Saraç bu artıştan faydalanacak herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet etti. Bu basın açıklamasının amacının planlı üretime dikkat çekmek olduğunu bu amaçla sektördeki aktörlerle çeşitli görüşmeler yapıldığını meslek komitesi olarak plan üretimi tüm ticaret odalarıyla paylaşarak memleket geneline yaymayı hedeflediklerini söyledi.

Basın açıklamasının ayrıntılı metni ekte bilginize sunulmuştur.

BASIN AÇIKLAMASI