Rhodexport Fuarı Düzenleniyor - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Rhodexport Fuarı Düzenleniyor

Haber Tarihi: 01.09.2010

RHODEXPORT Rodos Türk İhraç Ürünleri Fuarı Ege’deki sanayi ve ticaret odalarının desteği ile Gençiz ve Yunan Alfa fuarcılık firmaları tarafından düzenleniyor. 29 Ekim 1 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleşecek organizasyon için Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan fuara katılacak üyelerine destek olacaklarını açıkladı. Arıcan, Fethiye girişimcisinin Rhodexport ile dirileceğini söyledi.

Türkiye ile Yunanistan bölge ticaretinin geliştirilmesi ve işbirliğinin arttırılması için bir süredir RHODEXPORT Rodos Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nı düzenliyor. Ege’deki Sanayi ve Ticaret Odalarının desteği ile Gençiz ve Yunan Alfa fuarcılık firmalarının organize edeceği RHODEXPORT 29 Ekim 1 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleşecek. Ağırlıklı olarak yapı malzemeleri, otel ekipmanları, endüstriyel mutfak ekipmanları, mobilya, ev tekstili, konfeksiyon, Gemi aksesuar ve ekipmanları, spor malzemeleri seramik ve hediyelik eşya, ve Gıda sektörlerinde faaliyet gösteren 100 üzerinde Türk firmasının RHODEXPORT’a katılması bekleniyor.

Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Akif Arıcan ile Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer ortak bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Arıcan RHODEXPORT Rodos Türk Ürünleri Genel Ticaret Fuarı’nı üyelerinin ticaret hacimlerinin yükselmesi adına önemli bulduklarını söyledi. Başkan Arıcan, “Türkiye ve Yunanistan iki dost ve komşu ülke. İki ülke insanın işbirliği yapmasının Ege Denizi’nin dostluk gölüne dönüşmesinin önünde hiçbir engel olamaz.  İki ülke insanının daha huzurlu olarak geleceğe güvenle bakabilmesi için ticaret hacimlerini arttırmaları doğru bir hareket tarzı olacaktır. Başta üyelerimiz olmak üzere RHODEXPORT Rodos Türk Ürünleri Genel Ticaret Fuarı’na girişimcilerimizin katılmasını öneriyoruz ve destekliyoruz”dedi.

Basın toplantısına katılan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer RHODEXPORT Rodos Türk Ürünleri Genel Ticaret Fuarı hakkında bilgi verdi. Bu sene fuara yaklaşık 120 firmanın katılımını öngördüklerini  belirten Gençer, “Türk insanın bilgi birikimini yansıtan ürün ve hizmet kalitesiyle  RHOTEXPORT Fuarı’na katılacağız. Değişen dünya şartlarında istediği değil ihtiyacı olan ürünleri almaya yönelen Yunan halkı Türk ihraç ürünlerini daha fazla kullanacak. Bunun altyapısını fuar platformunda hazırlıyoruz. 29 Ekim 01 Kasım 2010 tarihlerinde fuar her gün 11:00 - 20:30 saatleri arasında profesyonel ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. Platformun yoğunluğu için ulaşım ve konaklama alanında çeşitli kolaylıklar sağlıyoruz”şeklinde konuştu.