RİFAT HİSARCIKLIOĞLU 4. KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU 4. KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

Haber Tarihi: 02.08.2013

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 69. Genel Kurulu'nda, başkanlığa tek aday olarak giren mevcut başkan  Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden seçildi. Hisarcıklıoğlu, 1740 kayıtlı delegenin 1734'ünün imzasıyla yeniden başkanlığa aday gösterildi.

1 Ağustos 2013 tarihinde yapılan Genel Kurul'da Fethiye Ticaret ve Sanayi odasını temsilen Genel Kurula Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı, Genel Sekreter Füsun Şahin Genel Kurul Delegeleri Ruhi Özgün, Tayfun Budak, Ramazan Angay,Servet Yılmaz, Didem Yılmaz ve Üstün Gönen katıldı.

26 Haziran 2001 tarihinde ilk kez TOBB genel başkanı seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu .  2002,2005 ve 2009 yıllarında yapılan genel kurullarda TOBB Yönetim Kurulu Başkanı seçilmişti. Genel kurullarda 4. kez başkanlığa seçilen Hisarcıklıoğlu  geçerli oyların tamamını aldı. Hisarcıklıoğlu, 2017 yılına kadar görevine devam edecek.

8 Mart 1950 tarih ve 5590 sayılı Kanunda belirtilen esaslara göre kurulması planlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 1952’de kuruldu. Vehbi Koç, Necmettin Erbakan gibi tanınmış isimlerin de aralarında bulunduğu 21 kişi TOBB yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu.   Kurulduğundan bu yana bir dönem veya daha kısa sürelerde görev alan TOBB Yönetim Kurulu Başkanları arasında 22. olan Hisarcıklıoğlu birden fazla seçilen tek yönetim kurulu başkanıdır.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki yeni TOBB Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

İbrahim Çağlar (İstanbul Ticaret Odası Başkanı),

Harun Karacan (Eskişehir Ticaret Odası Başkanı),

Necdet Özer (Denizli Ticaret Odası Başkanı),

Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı),

Memiş Kütükçü (Konya Sanayi Odası Başkanı),

Çetin Osman Budak (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı),

İbrahim Burkay (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı),

Salih Zeki Murzioğlu (Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı),

Cengiz Günay (Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı),

Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası Başkanı),

Çamur Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası Başkanı),

Şahin Bilgiç (Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı),

Ebubekir Bal (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı),

Halim Mete (İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı).