ROTAMIZ BABADAĞ PROJESİ GEKA`DAN DESTEK ALDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ROTAMIZ BABADAĞ PROJESİ GEKA`DAN DESTEK ALDI

Haber Tarihi: 16.12.2013

Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA)’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Turizm Altyapısı Mali Destek Programı’na başvuran Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası “Rotamız Babadağ” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı.

GEKA’nın Denizli Merkez Ofisinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA ile FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif ARICAN ve FTSO Sayman Üyesi Uğur ÇAÇARON’un 12 Aralık 2013 tarihinde projeyi imzalaması ile 18 ay sürecek projenin ilk adımı atılmış oldu.

Rotamız Babadağ Projesi ile Türkiye’nin en önemli yamaç paraşütü noktası Babadağ’da 1200 metrede yeni yamaç paraşütü pist alanı yapılması ve bu piste ulaşım için yol yatırım çalışması yapılmasıdır. 1200 metrede yapılacak alternatif pist ile Babadağ’ın 12 ay hizmet vermesi ve 1700m., 1800m., ve 1900 m. pistlerine çıkan stabilize yolun 3,7 km bölümü kilit parke taşıyla döşenerek bu pistlere ulaşım daha güvenli hale getirilmesi hedeflenmektedir.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; GEKA 2014-2023 Bölge Planı’nda en önemli bileşenlerden bir tanesinin de turizm olduğunun ve Alternatif Turizm Mali Destek Programı’nın Güney Ege Bölgesi’nde alternatif turizmin gelişmesinde önemli rol oynayacağını belirtti. Rotamız Babadağ Projesi kapsamında yapılacak olan yeni pistin hem bölgeye hem de Fethiye’ye büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, projenin destek almasından duydukları memnuniyeti belirtti. Babadağ Teleferik Projesi ve FTSO’nun çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Akif ARICAN, Süleyman ALATA’dan Ajansın Güdümlü Proje Desteği ile ilgili bilgi aldı.