ROTAMIZ BABADAĞ PROJESİ YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ROTAMIZ BABADAĞ PROJESİ YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Haber Tarihi: 10.03.2014

Babadağ’dan 12 ay uçuşun yolunu açacak projede imzalar atıldı. Babadağ’da 1200 metre kotunda pist açılması ile zirveye çıkan yolun 4 kilometresinin parke taşı döşenmesi ihalesini kazanan Yiğit İnşaat Şirketi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası arasında sözleşme imzalandı. FTSO adına sözleşmeyi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna ve Sayman Üye Uğur Çaçaron imzalarken Yiğit İnşaat adına da Taner Göktepe imzaladı. İhale şartnamesine göre pist açılması ile yolun kilit parke döşenmesi çalışmaları yaklaşık 45 gün içinde tamamlanmış olacak.

Kısa adı GEKA olan Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından turizm altyapısının iyileştirilmesi konusunda proje çağrısında bulunmasının ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve 1 Milyon Lira bütçesi olan Rotamız Babadağ Projesi için 750 bin lira hibe desteği alınmıştı.  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının da 250 bin lira katkı sağlayacağı proje, havanın bulutlu olduğu zirveden uçuş yapılamadığı dönemlerde yamaç paraşütü uçuşlarının devam edebilmesi amacıyla 1200 metre kotunda bir pist açılması ile zirveye çıkan yolun yaklaşık 4 km sinin parke kaplanmasını içeriyor.

Çalışmaların ardından yamaç paraşütü için İlçemize gelen tatilciler havaların kötü olduğu dönemlerde uçuş yapamadan gitmelerinin önüne geçilmiş olacak. Pistin açılmasının yanında zirveye çıkan yolun büyük kısmının parke döşenmesiyle Babadağ’ın cazibesi daha da artırılmış olacak.

Hazırladığı proje ile GEKA’dan hibe desteğini alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, projenin sözleşmesini 12 Aralık 2013 tarihinde Denizli’de imzalayarak uygulamaya başladı. 3 Şubat 2014 tarihinde ulusal çapta ihale ilanı verildi ve projenin ihalesi 24 Şubat 2014 tarihinde Yiğit Beton Ltd. Şti. ve Yol Yapı Ltd. Şti. firmalarının katılımı ile yapıldı. İhaleye 995.474,77 TL teklif vererek katılan Yiğit Beton Ltd. Şti. kazandı. İhaleyi alan Yiğit İnşaat ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan sözleşme 7 Mart tarihinde imzalanarak çalışmalar başladı. 1.200 m.ye yapılacak alternatif pist ve yol çalışmalarının 45 günde tamamlanması bekleniyor.  Proje kapsamında 3 orman yangın yolu da yapılmış olacak. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir tanıtım çalışması yapılacak.

İmza töreninde FTSO adına sözleşmeye imza atan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna uzun çalışma ve emeklerden sonra oluşturulan bu projenin yapım aşamasına gelmesinden dolayı mutlu olduğunu  ifade etti. Sayman Üye Uğur Çaçaron ise  FTSO'nun bu tür projelerle mali imkanlarının ötesinde bir fırsat yarattığını,  FTSO bünyesinde geçen yıl oluşturulan birimle Fethiye'ye daha fazla hizmet getirmek için yeni projeler geliştireceklerini  söyledi.