SEKTÖRLERE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SEKTÖRLERE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞİYOR

Haber Tarihi: 12.10.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, `Bilgisayar Destekli Harita Çizimi Kursu`nun ilçemizde başlamasına önayak oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi koordinesinde başlatılan UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) Projesi ile işverenlerin arzu ettiği nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesi hedefleniyor.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Endüstri Meslek Lisesi’nde becerilerini geliştiren kursiyerleri ziyaret ederek, başarılar diledi. Başkan Arıcan konuya ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Ülkemizde başarıyla sürdürülen UMEM Beceri 10 Projesi, etkin ve verimli bir şekilde ilerleyişi sonucunda hizmet ve tarım sektörlerine de genişletilmiştir. Proje kapsamında 100 firmaya Hizmetler Sektörü İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizi Anketi, odamız aracılığıyla yapılarak; işgücü-stajyer talepleri toplanmıştır. Talepler doğrultusunda öncelikle pazarlama satış temsilcisi, ön muhasebe, perakende satış elemanı, şoför (yük), aşçı, garson, barmen, resepsiyonist, kasiyer başta olmak üzere birçok branşta ilçemizde kursların açılması için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü nezdinde çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Açıklamasını sürdüren Başkan Arıcan, “İlçemizde faaliyet konusu Haritacılık ve Mühendislik olan üyelerimizin işgücü-stajyer talepleri doğrultusunda Fethiye Endüstri Meslek Lisesi’nde açılan 16 kişilik Bilgisayar Destekli Harita Çizimi kursuna 16 kişi katılıyor. Kursun teorik eğitimi yaklaşık 2,5 ay sürecektir. Teorik eğitim boyunca katılımcılar, katıldıkları gün boyunca 20 TL cep harçlığı; İŞKUR tarafından hesaplarına yatırılacaktır. Bu eğitimi tamamlayanlar staj için işyerlerine yönlendirileceklerdir. Bu staj eğitiminde de günlük 25 TL alacaklar ve tüm bu süreçte kursiyerlerin genel sağlık sigortaları yaptırılacak, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta prim giderleri İş-Kur tarafından karşılanacaktır. Kurs bitiminde ise sertifikalarını alacak olan kursiyerler işyerlerinde istihdam edilmeleri halinde iş sahibi olacaklardır” diyen Akif Arıcan, “Bu şekilde hem üyelerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacı karşılanmış olacak hem de piyasadaki işsizlerin iş bulma sıkıntıları giderilmiş olacaktır” diye konuştu. Fethiye Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Baki Burucu ve Harita Tapu Kadastro Alan Şefi Taner Çalışkan, kursun içeriği hakkında bilgiler verdi.