SEYDİKEMER’DE TARIMA DAYALI İHTİSAS HAYVANCILIK OSB İÇİN BELİRLENEN ARAZİ İNCELENDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 10.07.2020

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürütülen Seydikemer’de kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen yaklaşık 1100 dönümlük arazi Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan inceleme sonunda uygun bulundu.

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulması çalışmaları kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası girişimleri ile 24 Haziran 2020 tarihinde Seydikemer’de yapılan toplantıda gelinen son nokta değerlendirilmiş ve girişimlere hız verilmesi kararlaştırılmıştı. Toplantında alınan karar doğrultusunda Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulması planlanan bölgede 9 Temmuz 2020 Perşembe günü inceleme yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Muğla Tarım İl Müdür Yardımcısı Tanju Özdemirden, Tarım Reformu OSB Başkanlık Şube Müdürü Recep Durukan, Muğla Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, Çayır Mera Şube Müdürü Tandoğan Uysal, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Fethiye Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu’nun yer aldığı heyet Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) kurulacağı araziyi yerinde inceledi. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç ve bakanlık yetkilileri TDİOSB’nin kurulması planlanan yaklaşık 1100 dönümlük araziyi uygun buldu.

Arazi incelemesinin ardından heyet, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu’yu ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamlarında ziyaret ederek inceleme sonuçları hakkında bilgi verdi. Ziyaretlerde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için bugüne kadar FTSO öncülüğünde sürdürülen çalışmalar, yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretlerde TDİOSB için kamu ve sivil toplum kuruluşlarının birlik içinde hareket etmesinin önemi vurgulanarak, ilgili kurum ve kuruluşların imkanlarını seferber ederek, eline taşın altına koyması halinde çalışmaların süratle tamamlanabileceği hususunda görüş birliğine varıldı.