SEYDİKEMER’DEN FTSO’YA ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SEYDİKEMER’DEN FTSO’YA ZİYARET

Haber Tarihi: 16.04.2018

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ve Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer’de bulunan meslek kuruluşları ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ziyarette tarım, alabalık üretimi ve eğitim sektöründe yaşanan sorunlar ve çözümleri ele alındı.

Seydikemer’i önemsediklerini ifade eden Osman Çıralı, temsilcilik açılması için de kurum ve kuruluşlardan yer talep etti.

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup

Otgöz Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır, Süt Üreticileri Birliği adına Yusuf Özbek, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Üretici Birliği adına Hüseyin Yıldırım, Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası adına Ramazan Evci, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Osman Çıralı liderliğinde oluşan yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Seydikemer heyetini FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, Meclis Üyesi Mustafa Özkaya, 2 Nolu Komite Üyesi Atabey Şahin karşıladı. Ziyaret sırasında Seydikemer ekonomisinin öncelikli sorunları görüşüldü.

Fethiye ile Seydikemer’in etle tırnak gibi olduğunu söyleyen Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, yakın bir gelecekte de her türlü insanı ve hukuki ilişkilerin bu yakınlıkta devam edeceğini söyledi. FTSO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke’nin de Seydikemer kökenli olmasına vurgu yapan Kaymakam Gökçekuyu, “Seydikemerlilerin Fethiye’de böyle önemli görevler alması bizi gururlandırıyor” dedi. FTSO’nun yeni yönetimini tebrik eden Haktan Gökçekuyu, “Bizler Seydikemer olarak, bir ekip olarak ziyaretinize gelmek istedik. Hem size hem de ekibinize hayırlı olsun diyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.” sözlerine yer verdi.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de yeni yönetimi tebrik ederek başarılar diledi.

“Bir oda istiyoruz”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da ziyaretlerin ötürü Seydikemer ekibine teşekkür edere “Ekip halinde gelmeniz ayrıca mutlu etti. Seydikemer bizim için gerçekten önemli. Tarım ayağının büyük kesimi orada. Seçim sürecinde söz vermiştik, Seydikemer bizim için önemli dedik. Orada nasıl temsilcilik açacağımızı araştırıyoruz. Sizin yardımlarınız gerekiyor. Bir oda istiyoruz. Bize bir oda verirseniz üyelerimizle alakalı temsilcilik açmak istiyoruz.” dedi.

Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım da Seydikemer bölgesinin ülkemizin en büyük alabalık üretim merkezi olduğunu belirterek alabalık üreticilerinin sorunlarının çözümünde Odadan destek beklediklerini söyledi. Yıldırım, Seydikemer’deki su kaynaklarının alabalık yetiştiriciliği için çok uygun olduğunu ifade etti. Ülkemizde balık ve alabalık tüketiminin çok az olduğuna dikkat çeken Yıldırım, geçmiş dönemde tanıtım çalışmalarının yapıldığını, yeni dönemde de alabalık ihracatını arttırmak için yapılacak çalışmalarda ve ihracatta yaşanan sorunları çözmek için yapılacak lobi faaliyetlerinde Odadan destek olunması yönünde beklentilerinin olduğunu kaydetti. Yıldırım, alabalık üreticilerinin Oda yönetimi tarafından daha yakından tanınması ve sorunların yerinde gözlemlenmesi amacıyla Oda yöneticilerine üretim tesislerini gezdirmek istediklerini de belirtti. Hüseyin Yıldırım, alabalık yetiştiriciliği yapan pek çok küçük işletmenin de ekonomik sorunlar yüzünden kapanmak üzere olduğunu, bu durumun Seydikemer ekonomisini olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Alabalık üreticilerinin sorunları ile ilgileneceklerini söyleyen Çıralı, konuların komiteler tarafından Yönetim Kurulunun gündemine getirilmesi gerektiğini söyledi. Çıralı, “Bu tür sorunların çözümünde seçtiğiniz komite üyesi arkadaşlara daha çok görev düşüyor. Sorunları sürekli yönetim kurulunun gündemine getirmesi lazım. Sizden gelen çözüm önerileri çok kıymetli. Biz komiteden gelen sorunları sadece kağıt üzerinde bırakmayacağız. Gerekirse Komite Başkanlarını Yönetim Kurulu toplantısına davet edip dinleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş tarımın Fethiye ve Seydikemer ekonomisinde en etkili sektör olmasına vurgu yaptı. Su kaynaklarında hem alabalık hem de bilinçsiz zirai ilaç kullanımı yüzünden kirlilik yaşandığını söyleyen Muhsin Gümüş, sulamada yaşanan sıkıntıların önüne geçilebilmesi için çökertme havuzları yapılması gerektiğinin altını çizdi. Gümüş, Seydikemer’de kurulması için çalışılan yükseköğrenim kurumları için de destek istedi.

Eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Osman Çıralı, Babadağ Teleferik Projesi ilerledikçe eğitimine yapılan katkının da artacağını söyledi.