Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) OSB’de son durum değerlendirildi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 28.02.2022

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu’nun katılımıyla Seydikemer’de düzenlenen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısında projede gelinen son durum ile OSB’nin bölge turizmine ektileri değerlendirildi. Vali Tavlı başkanlığındaki toplantı heyeti daha sonra yol yapım çalışmaları tamamlanan Pınara Antik Kenti’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Toplantı 26 Şubat 2022 tarihinde Seydikemer Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali Tavlı başkanlığındaki toplantıya Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla Valiliği Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Ali Haydar İstemihan, Seydikemer Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'nde kurulacak, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak ve 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) OSB’de gelinen son durum değerlendirildi. Projenin hızlı şekilde ilerlemesinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği toplantıda, yaklaşık 1200 dönüm alan üzerine 400 milyon TL'lik yatırımla kurulacak OSB’nin bölge turizmine etkileri de konuşuldu. Katılımcılar projenin turizme olumlu katkılar sağlayacağı konusunda görüş birliğine vardı.

Toplantı sonrası Vali Orhan Tavlı ve beraberindekiler Minare Mahallesi’nde bulunan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Pınara Antik Kenti’ni ziyaret etti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Genel Sekreter Ezgi Kullukçu da antik kenti gezerek incelemelerde bulundu. İncelemelerde, bölgeye ulaşımın sağlandığı 2 buçuk kilometrelik yolun Seydikemer Belediyesi tarafından kilit parkeyle kaplanmasıyla antik kente ilginin artacağı kaydedildi. Muğla Valisi Tavlı, bölgenin turizmine ve ticaretine katkı yapacak projelere destek vermeye hazır olduklarını ziyaret sırasında bir kez daha yineledi.