SİGORTA ACENTALARI SEKTÖRÜN SORUNLARINI ELE ALDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SİGORTA ACENTALARI SEKTÖRÜN SORUNLARINI ELE ALDI

Haber Tarihi: 17.01.2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi üyesi sigorta acenteleri ‘Sigortacılıkta etik ve güven’ konulu toplantıda bir araya gelerek sorunlarını görüştü.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonu’nda 14 Ocak Çarşamba günü FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Fadıl Ardıç, Meclis Üyesi Mehmet Döver ile komite üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Sigorta sektörünün değerlendirme ve önerilerinin alınması amacıyla düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan FTSO Başkanı Osman Çıralı, “FTSO olarak sizlerin emrinizdeyiz. Sizden gelecek talepler ve önerileri dikkate alarak hizmet üretme gayretindeyiz.” dedi. Yönetimin faaliyetleri hakkında bilgi veren Çıralı, kurumlar arası birliktelik ve işbirliğine önem verdiklerini belirterek, sektöre ait sorunların da ancak bir araya gelerek çözülebileceğini kaydetti. FTSO olarak en önemli hedeflerinin Fethiye’de turizmin 12 aya yayılması olduğunu vurgulayan Çıralı, bu konuda her sektörden, her kesimden gelecek öneriyi dikkate aldıklarını söyledi. Babadağ Teleferik Projesi hakkında da bilgi aktaran Osman Çıralı, projenin 2020 yılında bitmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini anlattı.

Toplantıda katılımcılar özellikle yanıltıcı reklamların sektörde haksız rekabete neden olduğuna dikkat çekerek bu konuda yaptırım uygulanması, tüm sigortacılık sektöründe özellikle meslek mensuplarının meslek ahlakına önem vermesi gerektiği, sigorta sektöründeki payın büyütülmesi gerekliliği hususlarında görüş birliğine vardılar. Sektör temsilcileri bir araya gelmenin de önemine işaret ederek, bu tür toplantıların daha sık yapılması konusunda birleştiler.