SİGORTA GÜVEN, GÜVEN HUZUR VERİR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SİGORTA GÜVEN, GÜVEN HUZUR VERİR

Haber Tarihi: 27.05.2013

Sigortacılık haftası ile ilgili olarak 27/05/2013 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 8 Numaralı Meslek komitesinden Komite Başkanı Aydın AKTEPE,Komite Başkan Yardımcısı Kemal HIRA, Komite Üyesi Fatma ÖZRENDECİ ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Akif ARICAN' ın katılımı ile basın açıklamasında bulundu.

Komite Başkanı olarak söz alan Aydın Aktepe;

Seçim sürecinde yardımı geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Aydın AKTEPE sigortacılık faaliyetleri ile ilgili komite olan 8 numaralı meslek komitesine 156 kayıtlı üye bulunduğunu, 7 kişilik komitelerinin Aydın AKTEPE başkanlığında, Kemal Hıra başkan yardımcılığında, Halit SARAÇ,Didem YILMAZ, Fatma ÖZRENDECİ,Sadet ECEHAN ve Osman BAYKUŞ isimli üyelerden oluştuğunu belirtti.

Meslek Komitesine bağlı olan tüm meslektaşların önerilerini komiteye ulaştırmasını ve meslek komitesinin çalışmalarına destek vermesini istedi.

5684 sayılı sigortacılık kanunun 14/06/2007 tarihinde yürürlüğe girdiğinden bahseden Aydın AKTEPE sigortacılık haftasının Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından mayıs ayının son pazartesi gününden başlayıp pazar günü biten hafta olarak ilan edildiğini açıkladı.

Sigortanın amacının risklere karşı korumak olduğunu bu nedenle zorunlu sigortaların zamanında yaptırılmasının öneminden bahsetti. Trafik, Dask, zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk, karayolu yolcu taşımacılığı zorunlu koltuk ferdi kaza sigortaları hakkında kısa açıklamalar yaparak hasar anında yardımcı olacak gerçek ve tüzel acentelere sigorta yaptırılmasını, sigorta konusunda yaşanan tüm sıkıntıların Odamıza ve 8 numaralı meslek komitesine bildirilmesini rica etti.

1 Haziran 2013 tarihinde Cumartesi günü saat 10:00'da Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan Sigortacılık Haftası kutlama töreninde komitedeki tüm üyeleri ve Fethiye halkını davet etti.

Sigorta güven, güven huzur verir, keşke dememek için sahip olduklarınıza değer verin lütfen sigorta yaptırın  sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Toplantıda yer alan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Meslek Komitesinin Çalışmalarına destek verdiklerini tüm üyelerin çıkarlarını gözetmek zorunda olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının asıl olarak sektörlerde birlik ve dayanışmayı yaratmak amacında olduğunu bu amaçla bu tür 8 numaralı komitenin çalışmalarını takdir ettiklerini ve başarılı girişimlerde bulunmalarını beklediklerini belirtti.