SİGORTA İHTİYAÇTIR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SİGORTA İHTİYAÇTIR

Haber Tarihi: 30.05.2013

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 8 Nolu Meslek Komitesi 27 Mayıs-2 Haziran günlerinde kutlanan Sigortacılık Haftası dolayısıyla 30.05.2013 Perşembe günü ziyaretlerde bulundular.

Sigorta Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ı ziyaret eden FTSO 8 Nolu Meslek Komitesi üyeleri, sigortanın önemine dikkat çekerek, halkın zorunlu sigortaların dışında da çeşitli sigortaları yaptırmalarının avantajlarını dile getirdiler.

Komite üyeleri kaymakam Ekrem Çalık’ı 1 Haziran Cumartesi günü yapılacak kutlamaya davet ettiler.Kaymakam Çalık ise Konya’ya Fethiyespor’un Hatayspor ile oynayacağı final maçına gideceği için katılamayacağını belirterek başarılar diledi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 8 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Aydın Aktepe, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra üyeler Fatma Özrendecive Halit Saraç, Sigorta Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ı ziyaret ederek halkın sigorta konusunda bilinçlendirilmesinin faydalarına dikkat çektiler. Sigorta yaptırma konusunda Muğla’nın ülke ortalamasının üzerinde olmasına karşı sigortalılık oranının düşük olduğunu belirten komite üyeleri, sigorta bilincinin geliştirilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Halkın sigortaya zorunluluk değil de gereklilik olarak yaklaşması gerektiğini belirten komite üyeleri, halkın sadece zorunlu trafik sigortası ve deprem sigortasını yaptırdıklarını belirterek “Her an olabilecek bir kaza yada afet, malımızı ve sağlımızı bozabilir. Bu nedenle afet ve kaza gibi olaylarda malımızın göreceği zararı karşılanması için sigorta yaptırmalıyız. Ayrıca acentelerin sigorta şirketleriyle ilgili sorunu, vatandaşlarımızın sigorta, sigortacı ve acenteyle ilgili bir şikayetleri, mağduriyetleri varsa Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 8 Nolu Meslek Komitesine iletmelerini istiyoruz. Komite olarak mağduriyetlerini gidermek için çalışmalara başlayacağız” dediler.

Kaymakam Ekrem çalık ise yaşanan birçok olayda sigortanın öneminin ortaya çıktığını belirterek “Sigortanın tanıtımının iyi bir şekilde yapılması gerekiyor. Bu bilinç tabana yayılmalı. Bu konuda basına da çok iş düşüyor. Zaman zaman sigortanın yararları konusunda bilgilendirici açıklamalar olursa faydalı olur. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Komite üyeleri kaymakam Ekrem Çalık’ı 1 Haziran Cumartesi günü Atatürk Anıtında yapılacak kutlamaya davet ettiler.Kaymakam Çalık ise Konya’ya Fethiyespor’un Hatayspor ile birinci lige çıkmak için oynayacağı final maçına gideceği için katılamayacağını belirterek başarılar diledi.

8Nolu Meslek Komitesi Kaymakamlıktan sonra sırasıyla Fethiye İlçe Emniyet Müdürü  Hüseyin Kocabıyık, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Hasan Erdoğan Fethiye Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Çamköy Belediye Başkanı Bekir Eser ve Kemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan’ı da makamların ziyaret ettiler. Burada sigortacılığın önemi ve faydalarından bahsedip karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.