SİGORTACILIK MEVZUATINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR TOPLANTISI YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SİGORTACILIK MEVZUATINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR TOPLANTISI YAPILDI

Haber Tarihi: 19.10.2014

Acentelik sözleşmeleri ile ilgili yaşanan sorunları görüşmek üzere 17/10/2014 Cuma günü saat 09.30 da odamız Likya Toplantı Salonunda Kemal HIRA, Sadık KAŞIKÇI, Fadıl ARDIÇ, Yasemin DİRMİLLİ, Mete KOCAMAN, Aydın AKTEPE, Fatma ÖZRENDECİ, Halit SARAÇ ve Ramazan PATAT’ın katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirilmiş ve Odamız Hukuk Müşaviri Ezgi KULLUKÇU tarafından konu ile ilgili bilgiler verilmiştir.

11/10/2014 tarih ve 29142 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelikte finansal kiralama ve finansman şirketleri acentelik sözleşmesi, teknik personel, yardımcı teknik personel ve müdürle ilgili hükümlerine 30/04/2015 tarihine kadar, diğer hükümlerine ise 22/10/2014 tarihine kadar uyum sağlanması gerektiği belirtilmiştir.

Ayrıca, söz konusu yönetmeliğe eklenen ve değişen maddeler hakkında da bilgiler verilmiştir.

Katılımcı sigorta acentesi temsilcileri özellikle acentelerin düzenlediği poliçelerle ilgili olarak fikir alış verişinde bulunmuş ve  Denizli TÜSAD Ege Bölgesi Şubesi’ni kendilerinden oluşacak 3-5 kişilik bir heyet ile ziyaret ederek karşılaşılan sorunları birebir görüşmenin uygun olacağı belirtilmiştir.