SORUN, SORUNLARA GENEL İLGİSİZLİK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SORUN, SORUNLARA GENEL İLGİSİZLİK

Haber Tarihi: 17.10.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif ARICAN, 17.  kanaat önderleri  toplantısını  17 Ekim 2012 tarihinde Oda Meğri Salonu`nda gerçekleştirdi. Toplantıya Başkan Arıcan`ın arayarak davet ettiği kanaat önderi işletme sahiplerinden Mehmet DÖVER, Sezgin PIRNAZ, Ali OTURGAN, Ali KUŞTAN, Oktay ULAŞ, Soner ÜNAL, Gül ÖZDOĞAN, Yavuz ÖZDOĞAN, Adnan KILÇAR, Ş. Bülent SOYLUGİL katılarak hem FTSO çalışmaları konusunda bilgilendirdiler. Hem de önümüzdeki dönem ivedilikle çözülmesi gerekli bazı sorunlara dikkat çektiler. Katılımcıların dikkat çektikleri başlıca sorunlar; Göcek Tüneli geçiş ücreti, otopark ve yol problemleri, Sanayi Sitesi sorunu ve genel olarak sorunlara ilgisizlik ve duyarsızlık odu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif ARICAN`ın ev sahipliğindeki  17.  kanaat önderleri  toplantısı  konuklarla birlikte yenen yemekle başladı. Ardından Başkan Arıcan 2005 yılından bugüne FTSO bünyesinde ele alınan başlıca projeler, yürütülen temel çalışmalar ve gündemde takip edilen kamuoyunun talep ettiği hizmetler noktasında ayrıntılı olarak konuklarını bilgilendirdi. FTSO Başkanı Akif Arıcan, "...Babadağ Teleferik Projesi`nde sona yaklaşıyoruz. Dünyada bu denli bir projeyi yapabilecek Türkiye`den 2 ve Avusturya ve İtalya`dan birer firma  var. Başlandığında 1 yılda bitecek olan projeye  yaklaşık 11 Milyon Dolar harcanacak. Bu iş başarıldığında masraflar çıkarıldıktan sonra elde edilecek gelir yatırımlar olarak yine Fethiyemizde değerlendirilecektir..." dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak sorunları belirlemek ve çözümü noktasında kamuoyu oluşturmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini örnekleri ile konuklarına anlatan Başkan Arıcan, "İcra makamı değiliz. Elimizde sihirli değnek de yok. Biz sorunların çözümü noktasında baskı grubu oluşturabiliriz.  Örneğin gayretlerimizle Fethiye`ye İşletme Fakültesi`ni kazandırdık. 1700 dönüm arazinin tahsisi bitti. İnşallah yeni yılda işletme fakültesi inşaatına start vereceğiz. Kamuoyundan alacağımız destek, hevesimizi de, çabalarımızı da daha da artıracaktır." diye konuştu.

17 Kanaat Önderleri Toplantısı`nda daha sonra sırasıyla konuklar söz alarak faaliyet kolları ve genel kent sorunları ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Konuşmalarda Göcek Tüneli geçiş ücretinin yüksek oluşu, kent merkezinde yaşanan otopark yetersizliği, yol çalışmalarının zamansız ve gereğinden çok uzaması, Otogar yanına AVM`nin planlanmasının isabetsiz bir yatırım özelliği taşıması, Sanayi Sitesi`nin artık ne kapasite, ne düzen tertip, ne işleyiş, ne görüntü  olarak artık Fethiye`ye yetememesi, Fethiye sorunlarına genel ilgisizlik ve kayıtsızlık şikayet konuları arasında başı çekti.