SORUNA ÇÖZÜM ARANIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SORUNA ÇÖZÜM ARANIYOR

Haber Tarihi: 03.01.2013

Fethiye Batı  Akdeniz  Karaçulha Bölge Hali'nde faaliyet gösteren işletmeciler yağışlı kış günlerinde mağduriyet yaşıyor. 158 işletme kapasiteli  Bölge Hali'nin altyapı sorunları henüz giderilemediğinden yağışlı günlerde alanın çamurla kaplandığını  ifade eden işletmeciler yetkilileri göreve davet etti. Yaşanan mağduriyeti doğrulayan ve maddi imkansızlık yaşadıkları için soruna çözüm bulamadıklarını ifade eden Fethiye Batı  Akdeniz  Karaçulha Bölge Hali Birliği Başkanı Yusuf Kazandere, yapılacak işle ilgili projelerin hazırlanmakta olduğu bilgisini verdi. Kazandere Muğla Valiliği'nden  beklenen ödeneğin gelmesi halinde Birlik imkanları ve işletmecilerin katkılarıyla altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözeceklerini kaydetti.

Yaş Sebze ve Meyve İhracatı'nda Antalya'dan sonra en büyük ihracatçı konumundaki Fethiye'de Fethiye Batı  Akdeniz  Karaçulha Bölge Hali'nde  yağışlı günlerde sorunlar yaşanıyor. Yaşanan sorunlara üye ziyareti için FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürsu Özdemir ile birlikte Bölge Hali'ne giden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan da yerinde tanıklık etti. Bölge Hal alanının çamur ve yer yer yağmur suları ile kaplı olduğunu gören Başkan Akif Arıcan'dan  Hal'deki işletmecilerin bir çoğu  altyapı sorunun bir an önce çözülmesi  için destek istedi.

Oda Üyeleri Sorunun Çözülmesini İstedi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan Fethiye Batı  Akdeniz  Karaçulha Bölge Hali'nde karşılaştığı manzara ile ilgili izlenimlerini Kanal F'de katıldığı "Yeni Bir Gün Yine Bir Gün" adlı canlı yayın programında  programı hazırlayan Dilek Taş vasıtasıyla kamuoyuna şu şekilde yansıttı: "Karaçulha Bölge Hali'nde meydan çamur ve yağmur suları altında. Ziyaret ettiğimiz 30 kadar Odamız üyesi bize meydanı işaret etti ve sorunun çözümü noktasında girişimlerde bulunmamızı talep etti.  Toptancı Hali'nde fiziki şartların ivedilikle çözülmesi gerektiğini gördüm. Meydanın parke döşenmesi yeterli olmaz. Öncelikle su tahliyesi için drenaj borularının döşenmesi lazım. Planlı programlı bir şekilde çalışma yürütülmesi zorunlu. İşletmelerin içi tertemiz. Bir çok işletmenin önünde de 25 metreye kadar parke döşenmiş. Ama bu yeterli olmuyor tabii. Yayalar, sürücüler ve işletmeciler sorunlar yaşamaya devam ediyor... Fethiye Batı  Akdeniz  Karaçulha Bölge Hali Birliği Başkanı Yusuf Kazandere ile de görüştüm. Sayın Kazandere'nin bana verdiği bilgilere göre; bugüne kadar Fethiye Kaymakamı, Muğla Valisi ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı  ile görüşmeler yapılmış. Raporlar sunulmuş. Hal'de 94 Bin 800 metrekare alanın öncelikle parke kaplanması lazım. Bunun için Valilik'ten sözü alınan ödenekle işe başlamayı planlıyorlar. Birlik parasını da kullanacaklar. Ayrıca işletmecilerden de yerlerinin önüne 25 metrekareye kadar parke döşenmesi hususunda katkı sözü almışlar. Bütün bunlar yapılırsa Fethiye Batı  Akdeniz  Karaçulha Bölge Hali'nde sorunun bir iki ay içerisinde ortadan kalkacağını öngörüyorum. FTSO olarak da önümüzdeki günlerde bu konularda çözüm için harekete geçeceğiz. Buradan ilçe, il, bakanlık yetkililerini göreve davet ediyorum. "