Sosyal Davranış Kuralları Eğitimi Düzenlendi (22.10.2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sosyal Davranış Kuralları Eğitimi Düzenlendi (22.10.2011)

Haber Tarihi: 24.10.2011

22 Ekim Cumartesi günü Yacht Butik Otel’de, İzgören Akademi Firması Eğitmenlerinden Bülent Yerlikaya tarafından FTSO Meclis Üyeleri ile Oda çalışanlarına yönelik olarak “Sosyal Davranış Kuralları” eğitimi düzenlendi.

Söz konusu eğitim, iş yaşamında ve günlük hayatta; ilişki içerisinde bulunduğunuz kişi ve topluluklar üzerinde iz bırakmak üzere hazırlanmış olup çalışma hayatında fark yaratıp, hedeflere ulaşılmasını sağlayacak bir eğitimdir.

Sosyal davranış kuralları bireysel ve toplumsal hayatı düzenleyici, güzelleştirici unsurları taşıması açısından son derece önemlidir. Evrensel olan nezaket ve görgü kuralları aynı zamanda toplumların saygı, ahlak, adalet, nezaket, estetik anlayışlarını da yansıtır. Öte yandan her birey davranışlarıyla hem topluma hem de çevresindekilere örnektir ve bu nedenle sosyal davranış kurallarının öğrenilmesi ve hayatın her alanında uygulanması gerekir.

Oda Meclis üyeleri ile personelden oluşan 30 kişinin katıldığı söz konusu eğitimde; protokol, sosyal davranış, hitabet, giyim-kuşam, davet ve ziyafet, taşıtta oturma düzeni ve törenler ile ilgili konular hakkında bilgiler çeşitli uygulama çalışmaları ile aktarıldı.

Bireyin tüm yaşantısında kullanmak durumunda olduğu ve kişiliğini temsil eden sosyal davranış kuralları hakkında bilgi sahibi olmak ve bunları davranışlarına yansıtmak kişiye itibar kazandırmakla birlikte başarılı ve mutlu olmasını sağlar.