SOSYAL MEDYADAYIM, ÖYLEYSE VARIM DİYENLER EĞİTİME KATILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SOSYAL MEDYADAYIM, ÖYLEYSE VARIM DİYENLER EĞİTİME KATILDI

Haber Tarihi: 10.02.2014

08 Şubat 2014 tarihinde “Sosyal Medyayı Akıllı Kullanma” eğitimi gerçekleştirildi. Yat Butik Otel’de yapılan eğitime çoğunluğu e-ticaret yapan, otel, danışmanlık firmaları ve FTSO çalışanlarından olmak üzere toplamda 30 kişi katıldı. Eğitim sonunda yapılan memnuniyet anketinden çıkan sonuç %74 oldu.

Eğitim Antalya Yıldız Gelişim danışmanlık firmasının eğitmeni Bayram Yıldız tarafından sunuldu. Eğitimde günümüzde aktif kullanılan facebook, twitter vb. sosyal ağlarda reklam verme ve ürün pazarlama konusuna ağırlık verildi. Katılımcılar eğitmen tarafından verilen örnekler ile kendi şirketlerine yönelik reklam vermeyi ve ürün pazarlama tekniklerini öğrendiler.

Katılımcılar eğitime yanında getirdikleri notebook vb. cihazlarıyla yapılan uygulamalara bizzat katılım gösterdi. Katılımcılar sosyal medyanın püf noktalarını eğitimin ilk bölümünde dinledi. Öğleden sonraki ikinci bölümde de uygulamalar ile  pratik yapma şansı elde ettiler.

Eğitimde anlatılan konulardan bazıları;

•   Sosyal medya ile geleneksel medya arasındaki farklar?
  •   Sosyal medya araçlarının doğru kullanımı
  •   Sosyal medyanın bireysel ve kurumsal nasıl kullanımı
  •   İş hayatında sosyal medya.
  •   lk defa katılacak kurumlar nasıl katılmalı? Hangi adımları uygulamalı?
  •   Kobilerin sosyal medya kullanım şekli
  •   Kurumsal sosyal medya politikaları nasıl oluşturulur?
  •   İç ve dış politikalar nasıl oluşturulur?
  •   Sosyal medya’da dikkat edilmesi gerekenler.
  •   Olumlu ve olumsuz tepkilere nasıl yaklaşılmalı
  •   İyi bir etkinlik nasıl oluşturulur?