STRATEJİK PLAN DIŞ PAYDAŞLAR TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

STRATEJİK PLAN DIŞ PAYDAŞLAR TOPLANTISI

Haber Tarihi: 28.11.2018

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 2019-2023 Stratejik Plan hazırlıkları çerçevesinde dış paydaşlarla durum analizi çalışması yaptı.

FTSO Stratejik Plan Danışmanı Dr. Yüksel Vardar’ın başkanlık yaptığı toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Dim, Şevket Süreyya Gürol FTSO Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Aysun Şanlısoy katılırken, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürü Halil Ayat, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası İkinci Başkanı Veli Uysal, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Güler Uymaz, Fethiye Belediyesi Basın Danışmanı Mehmet Divarcı dış paydaş olarak katkıda bulundu.

Toplantıda konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, katılımlarından dolayı tüm dış paydaşlara teşekkür ederek, Fethiye’nin sorunlarının çözümü için hep birlikte hareket edilmesinin önemini vurguladı. Fethiye için lobi oluşturulması gerekliliğine işaret eden Çıralı, “Hem Fethiye hem de Seydikemer olarak birlikte hareket etmeliyiz. Bu nedenle Fethiye-Seydikemer Güçbirliği Platformu’nun toplantılarına katılım büyük önem arz ediyor. Burada olan olmayan tüm paydaşları Güçbirliği Platformu’nun toplantılarına katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Dış paydaşların görüşleri önemli

Toplantının açılışında konuşan Danışman Dr. Yüksel Vardar, katılımcılara Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırlıkları devam eden 2019-2023 Stratejik Plan çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. FTSO’nun üyelerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla dinamiklerine ve hedeflerine uygun bir stratejik palan oluşturma gayretinde olduklarını ifade eden Dr. Vardar, “Bu çalışma çerçevesinde FTSO’nun durumunun tespitini yapma ve geleceğini planlama aşamasında dış paydaşlarımızın görüşlerine de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu toplantıda siz değerli paydaşlarımız açısından FTSO için fırsat ve tehdit olarak görülen hususları ve FTSO’dan beklentilerinizin neler olduğunu belirlemeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odalarının bölgelerinin gelişmesinde ve sorunlarının çözümünde önemli rolü olduğunu vurgulayan Dr. Vardar, bu nedenle Odaların lobi faaliyetlerinin öne çıktığını, lobi için de ciddi bir iletişim ağı olması gerektiğini kaydetti. Odaların devlet tarafından kendilerine verilen hizmetlerin yanı sıra üyelerinin sorunlarını çözecek hizmetler üretmesi gerektiğini kaydeden Dr. Vardar, bu noktada da mevcut bütçeler göz önüne alınarak, siyasi ve ekonomik belirsizlik gibi tehdit ve fırsatlar iyi değerlendirilerek stratejik planlamanın hazırlanmasının önemine değildi.

FTSO’dan beklentiler aktarıldı

Dış paydaşlarla durum analizi çalışması kapsamında toplantıda söz alan Fethiye Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Güler Uymaz, FTSO gibi diğer odaların özellikle turizm sektörünün ihtiyacı olan kalifiye ara eleman sorunun çözümünde sürdürülebilir eğitimler vermesi yönündeki görüşlerini dile getirdi. Uymaz, tanıtımla ilgili olarak da konusunda da fuar ve klasik tanıtım yöntemlerinin yanı sıra dijital tanıtıma da ağırlık verilmesini istedi.

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya ise devletin özellikle eğitim ve tanıtım konusunda özel sektörü sahipsiz bırakmaması, öncelik yapması gerektiğini kaydetti. Özkaya, FTSO’nun bölgenin sorunlarına dair tespit ve araştırma konusunda ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.

Lobi oluşturulmalı

FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim de toplantıda yaptığı konuşmada Fethiye’nin hatta Muğla’nın en önemli sorununun lobi eksikliği olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin turizm gelirlerinde Antalya ve İstanbul’dan sonra üçüncü sırada yer almamıza rağmen bundan pay alamıyoruz ve sorunlarımızın çözümü konusunda etkili olamıyoruz. İç ve dış paydaşlar olarak Fethiye için etkili bir lobi oluşturmamız gerekiyor.” dedi.

Toplantıda yapılan analiz çalışmalarında dış fırsat, tehdit, sorun ve beklentiler belirlendi.