Stres ve Zaman Yönetimi Eğitimi Düzenlendi (15.10.2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Stres ve Zaman Yönetimi Eğitimi Düzenlendi (15.10.2011)

Haber Tarihi: 17.10.2011

15 Ekim 2011 tarihinde “Stres ve Zaman Yönetimi” Eğitimi Düzenlendi

Odamız ve İzgören Akademi Eğitim Firması işbirliğinde, 15 Ekim 2011 tarihinde Yacht Butik Otelde gerçekleştirilen “Stres ve Zaman Yönetimi” Eğitimine Hillside Beach Clup, Erdem Yer Bilimleri, GRS Mühendislik firması çalışanları ile çeşitli sektör çalışanlarından 41 kişi katıldı.

İzgören Akademi Eğitim ve Danışmanlık Firması eğitmenlerinden İlker KALDI tarafından verilen 1 günlük eğitim boyunca katılımcılara, zaman yönetimi, hedefler ve yaşam pramidi, planlama ve stres yönetimi konu başlıkları çeşitli uygulama ve grup çalışmaları ile aktarıldı.

Günümüzde gerek özel yaşam, gerek sosyal yaşam ve gerekse iş yaşamında olmak üzere stresin olmadığı hiçbir alan yok. Sosyal ve ekonomik yaşamdaki değişmeler, artan rekabet, yeni teknolojik buluşlar, farklılaşan değer yargıları gibi nedenler stresi doğurucu ve arttırıcı etkiler olarak görülmektedir. Öte yandan zaman geri döndürülmesi, yenilenmesi, çoğaltılması ve satın alınması mümkün olmayan bir kaynaktır. Bu nedenle birey açısından zaman yönetimi yaşamdaki önceliklerin belirlenmesini ve zamanın buna göre harcanmasını ifade ederken, kurumsal açısından ise temel üretim girdilerinden birisidir. Sonuç olarak insan kendini yöneterek zaman kazanabilir, zamanı etkili ve verimli bir biçimde değerlendirebilir ve böylece kendisini ve yaşamını kontrol altında tutabilir.

Stres ve Zaman Yönetimi Eğitimi ile ilgili eğitmen İlker KALDI’nın eğitimi güçlendirici ve destekleyici faaliyet olarak önerdiği kitap isimleri şu şekildedir;

1.      Stres ve Başaçıkma Yolları                Zuhal Baltaş, Acar Baltaş

2.      Stres Yönetimi                                   Arthur Rowshan

3.      Verimli İş Hayatının Sırrı                   Zuhal Batlaş

4.      Stres Yapmayan Stres                        Akın Başal

5.      İnsan ve Davranışı                             Doğan Cüceloğlu

6.      Yeniden İnsan İnsana                                    Doğan Cüceloğlu

7.      İletişim Çatışmaları ve Empati          Üstün Dökmen

8.      İnsanı Anlamak                                  Özcan Köknel

Odamız tarafından düzenlenen eğitimlerimiz 19 Kasım 2011 tarihinde Marka Yaratmak ve Marka Yönetimi Eğitimi ile devam ediyor. Eğitimlere katılım ve kayıt için 6141115’i arayabilir veya info@fto.org.tr adresine posta gönderebilirsiniz.