SÜLEYMANİYE`DEKİ BÜYÜK FIRSATLAR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SÜLEYMANİYE`DEKİ BÜYÜK FIRSATLAR

Haber Tarihi: 04.06.2012

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Fethiye İşadamları Derneği`nin (FETİAD) davetlisi olarak, Irak`ın Süleymaniye vilayetinden işadamları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası`nı ziyaret ettiler.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, özellikle Avrupa ve Amerika`yı vuran kriz ortamında Iraklı ve Fethiyeli işadamlarının bunu fırsata çevirebileceğini ifade etti. Türk girişimcisinin dünyanın en uzak köşelerinde bile başarı gösterdiğini belirten Sayın Arıcan, bu toplantıların daha fazla gerçekleşmesi için çalışacaklarını kaydetti.

FETİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Sancar da Fethiye`deki potansiyelin çok yüksek olduğunu ve halihazırda yurt dışına ihracat yapan firmaların olduğunu belirtti. Ayrıca Sancar, ihracat yapmak için imalatçı olmak gerekmediğini, Fethiye`deki firmaların iyi bir tedarikçi olduğunu ve tedarikçi firmaların da ihracat yapabileceğini vurguladı. Tuskon temsilcisi Feyzullah Doğan ``Özellikle Erbil şehri yatırıma aç bir bölgedir. Güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Bölgede yatırım yapan firmaların büyük bir çoğunluğunun Türk firmalarıdır. Şuan Süleymaniye ve Erbil 30 yıl öncesinin Türkiye`si durumundadır. İnşaat ve hizmet sektörü alanında büyük fırsatları içinde barındırmaktadır. Buradaki ticarette çek, senet kullanılmamakta, bütün alışveriş nakit olarak yapılmaktadır`` dedi. Feyzullah Doğan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası`nın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından duydukları memnuniyeti belirtti.

Süleymaniyeli işadamlarıyla FTSO üyesi işadamları yaptıkları iş görüşmelerinin ardından, işletmelere ziyaret gerçekleştirdiler. İki ülke işadamları iş anlaşmaları gerçekleştirip, birbirlerini Süleymaniye`de görmek dileğiyle ayrıldılar.