Turizm bölgesi olan ilçemizin en önemli sorunlardan biri olan gıda güvenliği Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Likya Salonu`nda yapılan seminerle dile getirildi. Gıda Mühendisi Oktay Darcan, katılımcılara Fethiye`deki işletmelerin hijyenik problemlerinin çözülmesi için alacakları önlemleri vurguladı. Sayın Darcan, Fethiye gibi turizm pastasından beslenen bir ilçenin gıda koşullarına daha dikkatli davranırsa, turizmde kalitenin artacağını ifade etti. Artan kalitenin de ilçeyi turizmde üst basamaklara yükselteceğini belirtti.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, kaçak içki satışının bölgemizde kendimize sıkılmış olan bir kurşun olduğunu söyledi. Geçen sene Bodrum`da meydana gelen olaydan sonra, denetimlerin arttığını, bunu daha da arttırmamız gerektiğini vurguladı.
İşletme sahibi katılımcılar da genellikle alkolden alınan yüksek ÖTV oranından şikayet ettiler ve ``Alkolde ÖTV oranı düşerse, kaçak pay kendiliğinden azalacaktır,`` dediler.
Öğleden sonraki oturumda ise, Kooperatif Başkanları, İl, İlçe Tarım Müdürlükleri sütün daha hijyenik bir şekilde depolanması için gerekli olan onayları üyelerine ilettiler. Soğutma merkezlerinin onay kapsamına alındığını hatırlattılar. Fethiye Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ``Muğla Valiliği süt tebliğini çıkarmış olup, uygulamaya konması için bu yılın sonuna kadar süre tanınmıştır. Takvim işlemektedir. Birlik olarak bölgemizde çiftçi şartlarında üretilen sütün gıda güvenliği içerisinde toplanması, depolanması, soğutulması ve satışa arz edilmesi için ruhsatlandırma çalışmalarını başlattık. `` şeklinde konuştu.
Toplantıdan sonra süt birliği yöneticileri yeni çıkan yönetmeliğin ilçe ekonomisine nasıl katkıda bulunacağını tartıştılar.