Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı Toplantısı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı Toplantısı

Haber Tarihi: 23.11.2017

Emlakçıların uzun yıllardır merakla beklediği “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” taslağı yayınlandı ve kurum görüşlerine açıldı. Yönetmelikle ilgili görüş oluşturmak için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası daveti ve ev sahipliğinde bir araya gelen sektör temsilcileri yönetmelik taslağına ilişkin görüşlerini bildirdi.

Ev ve arsa gibi gayrimenkul ticaretine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” taslağı yayımlandı ve taslak kurum görüşlerine açıldı. Taslağın incelenmesi ve görüş oluşturulması amacıyla 23 Kasım Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, FTSO Hukuk Müşaviri Ezgi Kullukçu, Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz ve FTSO üyesi emlakçılarından Meslek komitesi Başkanı Akif Milaslıoğlu, Ertan Toydemir, Tanju Küpelioğlu ve Mehmet Ali Uyar katıldı.

Toplantıda yönetmelik taslağının maddeleri tek tek ele alınarak incelendi. Taslağın yürürlüğe girmesi ile emlakçı olabilmek için gerekli olan yeterlilikler değerlendirildi. Katılımcıların görüşleri alındı.

Toplantı sonucunda yönetmeliğe ilişkin belirtilen görüşler FTSO tarafından raporlaştırılarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığına iletilecek.