Tek Yürek Olmalıyız - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Tek Yürek Olmalıyız

Haber Tarihi: 22.08.2012

Ramazan Bayramı`nda milletçe bayram coşkusunu yaşarken Gaziantep`te gerçekleşen hain saldırı, ardından Uludere`de yaşanan elim trafik kazası bizlere tarifsiz acılar yaşatmıştır. Gaziantep`te gerçekleşen hain saldırı ile terör çirkin yüzünü  bir kez daha göstermiştir. Karanlık güç odaklarının bomba yüklü aracı Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü önünde halk otobüsü  ve araçların geçişi sırasında patlatmaları sonucunda 9 kişinin hayatını kaybetmesi, 17 kişinin çeşitli yerlerinden yaralanmaları tüm Türkiye`nin yüreğini yakmıştır. Hayatını kaybedenler arasında bebek ve çocukların bulunması vahşeti çok daha derinleştirmiş, teröre duyduğumuz öfkemizi katlayarak artırmıştır.

Unutulmamalıdır ki suçsuz yere bir insanı katletmek bütün insanlığı katletmek demektir. Bugün en büyük görevimiz kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizi kenetlemektir. Görevimiz böyle günlerde sapasağlam durmaktır. Hep birlikte hangi düşüncede, hangi siyasi akımda, hangi farklılıkta olursak olalım, böyle bir hainliğe karşı elele tek yürek olmalıyız.

Bayramın ikinci günü Gaziantep`te hain saldırının şokunu yaşamaktayken, Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı Köyü`nden aldığımız haber  acımızı katmerleştirmiştir. Uludere Gülyazı Köyü yakınlarında askerlerin içinde olduğu sivil minibüsün yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucunda 9 evladımızı ve araç sürücüsü köy korucusunu kaybettik. Acımız tarifsizdir.

Bayram günlerinde Gaziantep`te ve Uludere`de hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine baş sağlığı diliyoruz.