TELEFERİK PROJESİ ANKARA’NIN GÜNDEMİNDE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TELEFERİK PROJESİ ANKARA’NIN GÜNDEMİNDE

Haber Tarihi: 05.04.2012

Babadağ teleferik projesinin yapımı konusunda yasal izinlerin alınması sürecini hızlandırmak üzere Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Genel Sekreter Füsun Şahin ve Fethiye Güç Birliği Ltd. Şti.’nin koordinatörü Oğuz Ertürk’ten oluşan heyet,  3 -4 Nisan 2012’de Ankara’da temaslarda bulundu.

Projenin yasal izin sürecindeki engellerin bir an önce aşılması konusunda Ticaret Odası heyeti,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ile görüştü. Heyet tarafından  yapılan görüşmeler olumlu geçmiş, her iki genel müdür projenin Fethiye’ye bir an önce  kazandırılması noktasında samimi ilgili ve destek sağlamışlardır. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Akif ARICAN, Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde olan ilçemizin ÖÇK yetkisinde bulunan konularını istişare etmek başta körfez kirliliği  olmak üzere  yörenin sorunlarını yerinde görüşmek üzere Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Sayın Osman İyimaya’yı Fethiye’ye davet etmiştir.

Babadağ teleferik projesinin Fethiye’ye kazandırılması konusunda ilgi ve desteklerini esirgemeyen Muğla milletvekili Sn. Ali Boğa ve  Sn.Yüksel Özden ile TBMM’de görüşen Ticaret Odası heyeti, yasal izin sürecinin hızlandırılması konusunda yaptıkları çalışmalar için tüm Fethiye halkı adına bölge milletvekillerine  teşekkürlerini bir kez daha sunmuşlardır. 22 Nisan 2012 tarihinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Babadağ zirvesinde yapılacak pikniğe Sn. Ali Boğa ve Yüksel Özden’i davet eden Ticaret Odası heyeti, milletvekillerinden Babadağ Zirvesindeki pikniğe  katılım konusunda söz almışlardır.