TELEFERİK PROJESİ İÇİN GELDİLER - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TELEFERİK PROJESİ İÇİN GELDİLER

Haber Tarihi: 26.09.2012

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri ile Güney Ege Kalkınma Ajansı yetkilileri Fethiye`ye geldi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan tarafından ağırlanan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yatırımcı Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Rumeli, Baş Proje Direktörü İsmail Erşahin, Proje Direktörü Mahmut Muhiddin Keskin; ayrıca GEKA`dan Tanıtım ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Gökhan Dinç, Uzman Hüseyin Çiftçi  Babadağ`da incelemelerde bulundular.

Babadağ`da 1700 metre rakımdaki Zirve Cafe`de ağırlanan konuklar; Babadağ teleferik projesi ile ilgili bilgi aldılar. FTSO Başkanı Akif Arıcan`dan teleferik projesi hakkında yerinde detaylı bilgi alan uzmanlara projenin ilçemiz için ne denli gerekli olduğu anlatıldı. Babadağ teleferik projesi ile ilgili yetkilileri bilgilendiren Oda Başkanı Arıcan, "Ölüdeniz elbette bir dünya markasıdır. Babadağ ise uçuş pistinin sıra dışılığı ile dünyada tek örnektir. Dağdan atlayıp, denize iniyorsunuz. Eğer burada teleferik olursa bu muhteşem manzaraya ulaşmak daha kolay; daha ekonomik olacak. Paraşüt uçuşu için daha çok müşteri bulunacak... Buradaki tesisler ülke ekonomisine girdisini katlayarak artıracaktır. Teleferik insanları buraya çekmede, buranın dünyaya pazarlanmasında da çok etkili olacaktır. Burada açılacak yeni uçuş pisti alanlarıyla burada 12 ay turizm ve uçuş şansı yakalanacaktır" dedi.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri ile Güney Ege Kalkınma Ajansı yetkililerine projenin dışarıdan bir yatırımcı yerine Fethiyeliler tarafından yapılmasının tercih edildiğini aktaran Başkan Arıcan, konukları ile görüşme trafiğine Kaya köyünde devam etti. Başkan Arıcan gerek Babadağ, gerekse Kaya Köyü manzarasına ve güzelliklerine hayran kalan konuklarına Kaya`da aşılamayan imar sorununun vatandaşlara yansımasını da anlattı.

Konuklar ilçemizden ayrılırken kendilerine Teleferik Projesi ile ilgili bugüne kadar yapılanlar, gelinen aşama ve bundan sonrası için planlamayı içeren geniş kapsamlı dosyalar sunuldu.