TİCARET VE İŞ HUKUKU EĞİTİMİ VERİLDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TİCARET VE İŞ HUKUKU EĞİTİMİ VERİLDİ

Haber Tarihi: 03.04.2013

30-31 Mart 2013 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri salonunda Ticaret ve İş Hukuku eğitimi  odamız kayıtlı  üye işletme sahibi ve muhasebecilerinden oluşan 21 kişinin katılımıyla  gerçekleşti. Eğitimi KAF Danışmanlık firmasından AV. Yunus Çelikbiz gerçekleştirdi.

Av. Yunus Çelikbiz 2 gün süren Ticaret ve İş Hukuku eğitiminde ilk gün Türk Ticaret Kanunu'nun genel değerlendirilmesi yaptı ve 6102 sayılı kanunla getirilen değişiklikleri anlattı. Bunlar arasında Kambiyo senetleri ve hukuki mahiyetleri, limited şirket ortağın ortaklıktan çıkması ve çıkarılması, tek kişilik limited şirketler hakkında bilgiler vardı.

31.03.2013 Pazar günkü eğitimde ise iş hukukundaki  iş sözleşmesi türleri, kıdem ve ihbar tazminatı, ücret, yıllık ücretli izin ve fazla çalışma ücreti, işyerinde mobbing, iş sözleşmesinin feshi ve sonuçları hakkında bilgiler verdi.

Katılımcılar tarafından 2 gün süren eğitim sonunda doldurulan değerlendirme anketi sonuçlarına göre eğitim memnuniyeti % 92.96 olarak gerçekleşti.

Eğitim sonunda Av. Yunus Çelikbiz katılımcılara konuyla ilgili kitaplar tavsiye ettikten sonra sertifikalarını verdi.

Tavsiye edilen kitaplar :

-Ünal Tekinalp, Ersin Çamoğlu "YTTK ve Ticari Mevzuat"  Vedat Kitapevi

-Sami Karahan "Ticari İşletme Hukuku" Mimoza Yayıncılık

-Fatih Bilgili, Ertan Demirkapı "Şirketler Hukuku" Dora Basım Yayın

-Haluk Hadi Sümer "İş Hukuku" Mimoza yayıncılık

-Mehmet Celal Gökçen "İş Hukuku ve Ticaret Hukuku Uygulama Kılavuzu"