TOBB 74.GENEL KURULU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOBB 74.GENEL KURULU

Haber Tarihi: 16.05.2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 74.Genel Kurulunda Hisarcıklıoğlu, yeniden başkan seçildi. TOBB Başkanlığına ilk kez 16 Haziran 2001'de seçilen Hisarcıklıoğlu, beşinci kez bu görevi yürütecek. Genel Kurula Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve genel kurul delegeleri de katıldı.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. TOBB 74. Genel Kuruluna Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Genel Kurul Delegeleri Ramazan Sıtkı Gümüşhan, Muhammet Kökten, Fikret Koyuncu, Fadıl Ardıç, Akif Milaslıoğlu, Erol Aksoy ve FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin katıldı.

TOBB 74.Genel Kurulu, 14 Mayıs Pazartesi günü Anıtkabir Atatürk Mozolesini ziyaretle başladı. 365 Oda/Borsanın Meclis ve Yönetim Kurulu, Genel Kurul Delegeleri ile Genel Sekreterlerin yer aldığı ziyaret sonrası TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Hizmet Şeref Belgesi Töreni düzenlendi.

TOBB 74.Genel Kurulu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Spor salonunda devam etti. TOBB 74.Genel Kurulunun teması   Vatanımıza, milletimize, istiklalimize, bayrağımıza, özgürlüğümüze, demokrasimize ‘Bu Millete Aşkla Bağlıyız” oldu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomi devi olacak” dedi.​

Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” dedi.

Hisarcıklıoğlu, konuşmasına Filistin’de yaşanan olaylara da değindi ve Filistin ve Kudüs’ün yalnız olmadığını söyledi.

15 Mayıs Salı günü yapılan TOBB seçimlerinde katılan delegelerin tamamının oyunu alan M.Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı seçildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 74. Genel Kurulu’nda Birlik Başkanlığına seçilen M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, 15 Mayıs 2018 tarihinde bir araya gelen yeni dönemin ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nda belirlenen görev dağılımı şöyle;​

1.Ali Kopuz (İstanbul TB) Başkan Yardımcısı

2.Selçuk Öztürk (Konya TO) Başkan Yardımcısı