TOBB AKREDİTASYON EĞİTİMİNDE FTSO RÜZGÂRI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOBB AKREDİTASYON EĞİTİMİNDE FTSO RÜZGÂRI

Haber Tarihi: 14.02.2015

TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında düzenlenen Akreditasyon Oryantasyon Eğitiminde FTSO rüzgârı esti.

FTSO’nun Stratejik Plan çalışmaları, Sorunlar ve Çözüm Önerileri ile Şirket Doktoru Projesi örnek uygulama olarak gösterildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından oda ve borsaların genel sekreterleri ile akreditasyon sorumlularına yönelik olarak düzenlenen “Akreditasyon Oryantasyon Eğitimi” yoğun ilgi gördü. 10 Şubat 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen eğitime Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Kalite ve Eğitim Biriminden Deren Karasu katıldı.

​Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eğitim süresince, TOBB Akreditasyon Sistemi Süreci ve Akreditasyon Standardı Kriterleri hakkında bilgiler verildi. Eğitim seminerinde 191 Akredite Oda/Borsanın mevcut iyi uygulamaları örneklerle anlatıldı.

FTSO’nun çalışmaları örnek gösterildi

TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri Volkan Tufan ve TOBB Kalite Temsilcisi Özge Karatepe tarafından verilen eğitimde iyi uygulama örnekleri arasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarından Stratejik Plan,  Meslek Komiteleri tarafından tespit edilen sektörel ve bölgesel sorunların kitap haline getirilerek ilgili kurum ve kuruluşlara sunulan “Sorunlar ve Çözüm Önerileri” kitapçığı ile işletmelerin daha uzun ömürlü olması için uygulanan “Şirket Doktoru Projesi” diğer Oda ve Borsalara örnek olarak gösterildi.

Hizmet kalitesinin Arttırılması Hedefleniyor

Akreditasyon Sistemi çalışmaları ile Türkiye genelindeki tüm Oda ve Borsa üyelerinin daha kaliteli hizmet alması, iş dünyasına bir model vazifesi görerek hizmet ağının büyümesine ve gelişmesine destek olması amaçlanıyor.

Türkiye genelinde 365 Oda/Borsa arasında 33 A sınıfı akredite Oda/Borsa arasında yer alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, akreditasyon sistemi çalışmalarıyla üyelerine, yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde en yüksek kalitede temsil, hizmet ve destek sağlayarak ‘Türkiye’de Öncü ve Lider Oda Olma’ vizyonuna ulaşmayı hedefliyor.