TOBB BAŞKAN YARDIMCISI HALİM METE AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTIMIZA KATILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOBB BAŞKAN YARDIMCISI HALİM METE AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTIMIZA KATILDI

Haber Tarihi: 18.08.2017

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Ağustos ayı meclis toplantısına katıldı. Mermercilik ve doğal taş ihtisas OSB ve Hayvancılık ihtisas OSB ile ilgili sunumları dinleyen Halim Mete, bu konularda Ankara’da yapılacak çalışmaları yakından takip edeceğini ifade etti.

Mete, Fethiye-Seydikemer Mermer Sanayicileri Derneği yönetimi ile birlikte mermer üzerine yapılan resim sergisini de gezdi. FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Halim Mete’ye mermer üzerine yapılmış Fethiye körfezi konulu resim hediye etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Ağustos ayı meclis toplantısı 17 Ağustos Perşembe günü yapıldı. Toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Seydikemer İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ve Fethiye-Seydikemer Mermer Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Uçar, Muhterem Dereli, Harun Günay ve Cem Selim Günday konuk oldu. Toplantıyı başından sonuna takip eden Halim Mete, yapılan sunumları da dikkatle dinledi.

Hayvancılık OSB için acele etmeliyiz

FTSO’nun Ağustos ayı meclis toplantısında bölgemizde kurulabilecek ihtisas Organize Sanayi Bölgeleri hakkında, meclis üyelerine sunumlar yapıldı. İlk olarak hayvancılık ihtisas OSB konusunun görüşüldüğü toplantıda Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Hayvancılık İhtisas OSB ile ilgili sunum yaptı. Hayvancılığa en uygun yerin yayla bölgesi olduğunu belirten Tokmak, uygunluğu tespit edilen alanda tapulaştırma çalışması olduğunu bu nedenle de hızlı hareket etmek gerektiğini söyledi.

Tespit edilen alan ideal büyüklükte

Seydikemer İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Maraşlı, tespit edilen 430 dekarlık arazinin ideal büyüklükte olduğunu belirtti. Başvuru ile birlikte fizibilite etüdünün sunulması gerektiğini söyleyen Maraşlı, “Bu teknik bir iş. Bir ekibin hazırlaması gerekiyor. Biz de elbette destek vereceğiz bu ekibe ancak bu ekibin uzman kişilerden oluşturulması gerekiyor” diye konuştu. Maraşlı, yapılacak hayvancılık OSB’nin sadece süt üretimi değil son yıllarda büyük sıkıntı çekilen kırmızı et üretimine de katkı sağlayacağımı vurguladı.

Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş de konuşmasında örnek olması amacıyla mevcut hayvancılık OSBlerin mutlaka gezilmesi, görülmesi gerektiğini söyledi.

OSB mermer fabrikalarının maliyetlerini düşürecek, istihdamı arttıracak

Hayvancılık ihtisas OSB’nin ardından mermer ihtisas OSB görüşüldü. Fethiye-Seydikemer Mermer Sanayicileri Derneği adına sunumu Muhterem Dereli yaptı. Doğal Taş ve Mermer İhtisas OSB kurulması için resmi başvuru aşamasına gelindiğini kaydeden Muhterem Dereli, “Fethiye’de bulunan mermer fabrikaları olarak dünyanın her yerine ihracat yapıyoruz. Enerji maliyetlerimiz çok yüksek. Günlük 1-1,5 ton petrol tüketiyoruz. İhtisas OSB kurulursa maliyetlerimiz düşecek ve dünya piyasasında rekabet avantajı yakalayacağız. Ben iş yerimde 160 işçi çalıştırıyorum. Mermer ihtisas OSB’nin kurulması ile birlikte Afyon, Burdur gibi yerlerde mermer fabrikası olan ama Fethiye’de ocak çalıştıran firmalar da buraya gelecek. İstihdam artacak.” dedi.

Halim Mete: “Ankara’da takip edeceğim”

Sunumları başından sonuna dikkatle dinleyen TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını, yaptığı Oda ziyaretlerinde örnek olarak gösterdiğini söyledi. Babasının denizci olduğunu açıklayan Mete, Fethiye’ye ikmal için geldiğini ve kendilerine buradan hediyeler getirdiğini söyledi. OSB ile ilgili çalışmaları çok başarılı bulan Mete, “Güzel sunumlar dinledik. Ben de kendime bu çalışmaların Ankara’da takip edilmesini görev edindim” dedi.

Halim Mete, Fethiye mermeri üzerine yapılan Fethiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini konu alan resim sergisini de gezdi. Mete’ye Fethiye-Seydikemer Mermer Sanayicileri Derneği yönetimi de eşlik etti. FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Halim Mete’ye mermer üzerine yapılmış Fethiye körfezi konulu resim hediye etti.