TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 'Yangının yaralarını birlikte saracağız - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 'Yangının yaralarını birlikte saracağız

Haber Tarihi: 07.08.2021

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yangın felaketinin yoğun olarak yaşandığı bölgelere giderek incelemelerde bulundu ve sektörlerin beklentilerini ilk ağızdan dinledi. Ziyarete eşlik eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Hisarcıklıoğlu'na FTSO üyelerinin ve bölgenin taleplerini aktardı, çözüm önerilerine ilişkin hazırlanan dosyayı iletti.

Hisarcıklıoğlu, "Oda ve borsalarımıza teşekkür ediyoruz. Yangınların başladığı ilk günden itibaren sahada bulundular. Nerede ne sorun varsa, nasıl bir ihtiyaç varsa ivedilikle bize iletiyorlar. İnanıyoruz ki yaralarımızı birlikte saracağız.” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak bir yardım kampanyası başlattıklarını belirten Hisarcıklıoğlu,  "Yaralar sarılacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. 1 günde 15 milyonu geçen para toplandı. İnşallah bu yangınlar bittikten sonra bizde iş dünyası olarak elimizden gelen her türlü katkıyı sağlayacağız. " diye konuştu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yangın felaketlerini yerinde görmek üzere 7 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirdiği Muğla ziyaretinde ilk olarak Bodrum, Milas ve Menteşe'de incelemelerde bulundu. Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’dan bilgi alan Hisarcıklıoğlu, BODTO meclis üyeleri ile de bir araya geldi. Daha sonra Milas’a geçen Hisarcıklıoğlu, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek meclis üyelerinin sorunlarını dinledi. Orman yangınından etkilenen Yeniköy Termik Santrali’ni de ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, santralin hissedarlarından Nihat Özdemir ve santralde çalışan işçiler adına Türk İş Başkanı Ergün Atalay’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ardından Muğla’ya geçen Hisarcıklıoğlu Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda bölge oda ve borsa başkanları ile bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 46 ilimizde 214 orman yangını çıktı. Tarihimizde bu bir ilk. 6 ilimizde yangınlar devam ediyor. Yangın sürecinde tüm Türkiye'nin tek yumruk oldu. Allah böyle günlerle bizi sınamasın. Ama bu birliktelik devam etsin. Ormanların tahrip olması iklimde değişikliği tetiklemektedir. Bu nedenle doğamızı ve su kaynaklarımızı korumak en önemli milli meselemiz olmalıdır. Yaralar sarılacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Ben camiamla gurur duyuyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle sıkıntıları yaşatmasın. Bakanlıklardan gerekli izinleri alarak resmi yardım kampanyası başlattık. Bakınız daha bir gün oldu. Şu anda Türkiye'deki oda ve borsalarımızdan gelen nakdi yardım 15,5 milyon TL’ye ulaştı. İsteyen fidan dikecek, isteyen nakdi bağışta bulunacak. İsteyen ihtiyaçlar neyse, imkanlar neyse bunun karşılanması noktasında koca bir listem var. Züccaciye Meclisi yanan evlerin tüm tabak, çanak, bıçağını vermeyi öneriyor. Mobilya Sektörü Meclisimiz 'mobilyalarını biz verelim' diyor. Müthiş bir dayanışma. Allah bu zor günler göstermesin. Böyle dayanışmaları depremde de görüyorduk. Müthiş. Türkiye'nin 81 vilayetinde bu dayanışma var. Hepsinin de yüreği sizlerle atıyor." şeklinde konuştu.

Çıralı, FTSO üyelerinin taleplerini Hisarcıklıoğlu'na iletti

Hisarcıklıoğlu, "Ben sizlerin görüş ve önerilerini almak üzere geldim. Sizlerden alacağım görüş ve önerileri başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlara bizzat ileteceğim. Bu ülke çapında kampanyaya katkı vermek isteyenler ilk günden itibaren başladılar. Bir koordinasyon merkezi altında şu anda kimin neye ihtiyacı varsa bize müracaat ediyor, arkadaşlarımızı Türkiye çapında yönlendiriyoruz." dedi.

"İş dünyası olarak her türlü katkıyı yapacağız"

Herkesin yardım yapmak için hazır beklediğini kaydeden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu yangınlar bittikten sonra iş dünyası olarak her türlü katkıyı yapacağız. Devlet millet birlikteliği ile hepsinin üzerinden gelinecek. Oda borsalarıma teşekkür ediyorum. Ne ihtiyaç varsa bize anında iletiyorlar. Biz de koordinasyon içerisindeyiz. Kampanyada toplanacak kaynaklar en çok ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılacak. Yangınlar sona erdikten sonra hep birlikte ağaçlandırma için çalışacağız. Allah milletimize bir daha böyle felaket yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Muğla’nın ardından Marmaris'e geçen Hisarcıklıoğlu, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan’dan yangınların son durumu hakkında bilgi aldı ve meclis üyelerini dinledi. İncelemelerine Antalya’da devam eden Hisarcıklıoğlu, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör’den bilgi aldı, meclis üyeleri ile bir araya geldi.