TOBB ETÜ ORTAK EĞİTİM PROGRAMI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOBB ETÜ ORTAK EĞİTİM PROGRAMI

Haber Tarihi: 09.08.2018

TOBB ETÜ’ de staj deneyimi “Ortak Eğitim” olarak adlandırılmaktadır. Ortak Eğitim TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde okuyan tüm öğrenciler için zorunludur. Ortak eğitim sistemi, yani bir dönem boyunca staj yapma sistemi Türkiye’deki üniversitelerden farklı olarak uygulanır. TOBB ETÜ öğrencisi, zorunlu olmak üzere 3 dönem, yani 10,5 ay süresince ortak eğitim yapmaktadır.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin 22 bölümünde eğitim gören öğrencileri (tıp fakültesi hariç) TOBB ETÜ ile protokolü bulunan özel kuruluşlar ve kamu kurumlarında 42 hafta boyunca staj yapmaktadır. Bu staj süresince, staj yeri tarafından öğrenciye asgari ücretin 2/3’ü kadar ücret ödenmekte, sigortaları TOBB ETÜ tarafından yapılmaktadır.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin Ortak Eğitim Programı kapsamında stajyer talebinde bulunmak isteyen Odamız üyesi işyerleri detaylı bilgi için Odamıza başvurabilir.