TOBB MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOBB MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Haber Tarihi: 25.03.2019
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri, 22-23-24 Mart tarihlerinde Ankara'da düzenlenen TOBB Oda ve Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne katıldılar.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nde Meclis üyeleri ile bir araya geldi. Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerlerini yapmaya 2013 yılında yapılan oda/borsa seçimlerinden sonra karar verdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu,  o dönemde yapılan seminerler sonucunda 5 üzerinden 4,8 memnuniyet ile geri dönüşler olduğunu, bu kapsamda 2018 yılında yenilenen meclis üyeleri için bu semineri yeniden düzenlediklerini söyledi.
Türk iş dünyası olarak Ağustos 2018’den beri zor bir dönemden geçtiklerini kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB ve Oda/Borsaların görevinin, sorun yaşayan üyeleri ile sorunu çözecek kurumlar ile biraraya getirmek olduğunu vurguladı.  TOBB olarak 365 oda/borsa başkanı ile 7 bölge toplantısı yaptıklarını ve üyelerin sorunlarını dinlediklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Oda ve borsalardan gelen talep ve sıkıntıların başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlara tek tek iletildiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, bankalarla ilgili sıkıntıları çözmek amacıyla da Türkiye Bankalar Birliği ile bir araya geldiklerini ve 16 bölge toplantısı yaptıklarını dile getirdi.  Hisarcıklıoğlu, yaklaşık 9 bin kişi ile biraraya geldikleri bu toplantılarda birebir görüşmeler de yaptıklarını ve bu görüşmelerden yüzde 97’sinin sorunlarının çözüme kavuştuğunu bildirdi.
Hisarcıklıoğlu, iki önemli toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla TOBB Türkiye Ekonomi Şurasını yaptıklarını ve oda/borsalardan gelen sorunları doğrudan aktardıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, TOBB Türkiye Sektörel ekonomi Şurası’nda ise sektörel sorunların hükümete iletildiğini anlattı.