TOBB VE FTSO ÜYELERİNDEN ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOBB VE FTSO ÜYELERİNDEN ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEK

Haber Tarihi: 20.10.2018

Yeni Ekonomi Programı kapsamında ekonomik hedeflere ulaşmak için açıklanan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kamu kuruluşlarının yanı sıra özel sektörün de desteği ile devam ediyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu da yaptığı basın açıklamayla hükümetin enflasyonla mücadele programına destek verdiğini açıkladı.

Hazine ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak 20 Eylül 2018 tarihinde Yeni Ekonomi Programını açıklamış program ile enflasyonla mücadele kamu maliyesinde disiplin cari açığın düşürülmesi ve istihdamda artış hedefleri doğrultusunda tüm kesimlerin katılımı ile eylem planlarının hayata geçirilmesi hedeflenmişti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Mücadele Programını desteklediklerini belirterek “81 il ve 160 ilçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte Enflasyonla Mücadeleyi sahipleneceğiz ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışacağız” dedi.​

FTSO’dan destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu yaptığı basın açıklaması ile ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ kapsamında hükümetimiz tarafından ülke genelinde başlatılan  ‘İndirim Kampanyası’na destek verdiğini açıkladı. Kampanya sürecinde iş dünyası tüketici fiyat endeksinde yer alan ürün ve hizmet kalemlerinde asgari 3 ay süre ile %10 indirim yapmak suretiyle gönüllü olarak katılarak ekonomik hedeflerin gerçekleşmesine katkıda bulunacak.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı konu ile ilgili olarak; ‘Fiyat istikrarı makroekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biridir. Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift hanelere çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir” dedi.

Tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz

Tüm bu sıkıntıları aşmak için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakann Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli bulduklarını belirten Osman Çıralı “Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir.81 il ve 160 ilçede Odalarımız ve Borsalarımız Enflasyonla Mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne kamudan vatandaşlarımıza kadar tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz. Hem firmalarımızın hem de milletimizin enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır” diye konuştu.

Kampanyaya destek verdiklerini ifade eden Çıralı “Biz de Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak siz değerli basın mensuplarımız kanalıyla tüm Oda/Borsa üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyorum ki Fethiye olarak gereken fedakârlığı gösterip ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız” sözlerini kaydetti.

Tüketici fiyat endeksinde yer alan ürün ve hizmet kalemlerinde asgari 3 ay süre ile %10 indirim yaparak kampanyaya gönüllü olarak katılmak isteyen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin Odaya başvurmaları gerekiyor.